29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Hızlı berberin hedefi Guinness

Kütahya'nın Simav ilçesindeki iş yerinde 49 saniyede sakal, 2 dakika 45 saniyede saç tıraşı yapan berber, bu alanda Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor.

Berber Mehmet Madak (28), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 yıl önce başladığı mesleğini ''Kırık Tarak'' adlı berber salonunda yürüttüğünü söyledi.

Elini düzgün ve hızlı işe alıştırdığını belirten Madak, 49 saniyede sakal, 2 dakika 45 saniyede saç tıraşı yaptığını bildirdi.

Bu el çabukluğunu, sıra beklemeyi sevmeyen müşterileri sayesinde kazandığını anlatan Madak, şunları kaydetti:

''Elimin çabukluğu sayesinde müşterilerim fazla sıra beklemeden tıraş olup gidiyor. Hatta bundan dolayı iş yerimde çay, kahve ve ikram masrafları da azaldı. Müşteri sıra beklemediği için çay, kahve içmeye fırsat bulamıyor. Dükkana girdiği gibi çıktığı bir oluyor. Hem tıraşımızdan hem de hızımızdan tüm müşterilerimiz memnun oluyor. Bu yüzden müşteri sayımız her geçen gün artıyor.''

Berber Madak, yaptığı araştırmada Türkiye'de bu hızda tıraş yapan berber olmadığı bilgisine ulaştığını dile getirerek, ''Çanakkale'de bir berberin sakal tıraşını 50 saniyede, saç tıraşını 3 dakikada yapabildiğini öğrendim. Bu konuda Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek istiyorum'' diye konuştu

aa
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 10:47:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?