8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Hocalı şehitleri anıldı

Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermeniler tarafından gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybedenler, Kütahya'da düzenlenen mitingle anıldı.

Türkiye Kamu-Sen Kütahya Temsilcilği ile Ülkü Ocakları Başkanlığı'nın Zafer Meydanı'nda ortaklaşa düzenledikleri anma mitingine, ellerinde Türk ve Azerbeycan bayrağı bulunan yaklaşık 200 kişi katıldı. Miting, Hocalı katliamında hayatını kaybedenlerin ruhları için okunan Kur'anı Kerim ve ardından yapılan dua ile başladı. Kalabalık, daha sonra saygı duruşunda bulunduktan sonra hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu.

Kamu-Sen Kütahya Şube Temsilcisi Mehmet Karabekir, 20 yıl önce çağdaş, eşitlikçi, demokrat ve insan haklarına saygılı geçinen ülkelerin kahreden bir sessizliğe büründüğü gece, Ermeniler'in Azerbaycan'ın Karabağ bölgesini işgal ettiklerini belirterek, Ruslarında desteğini alarak Hocalı'ya giren Ermenilerin bir gün içinde tümü savunmasız 63 çocuk, 106 kadın, 70 yaşlı olmak üzere 613 kişiyi katlettiğini hatırlattı.

Mehmet Karabekir, katliama dünyanın halen sessiz kaldığını söyledi. Karabekir, "Dünyanın İslam coğrafyası söz konusu olduğunda sessizliğini pek bozduğunu görmedik. 25 Şubat 1992 yılında insanlığın ne kadar vahşi ve ne kadar hissiyat yoksunu olduğunu gördük" dedi.

Karabekir, konuşmasında, "Ermeniler, bölgedeki 366. Alay güçlerini kullanarak önce giriş ve çıkışları kapattığı Hocalı kasabasında 83'ü çocuk, 106'sı kadın ve 70'den fazlası yaşlı olmak üzere 613 kişinin kadına girdi, diri diri derilerini yüzdü, canlı, kanlı haldeyken gözlerini oydu, hamile bir kadının karnını yardı, 13 yaşındaki bir çocuğu ellerinden duvara çiviledi. Bu nasıl bir kin? Bu nasıl bir hissiyat? Ortada bir soykırım vardır. Ne biz Alperenlerin, ne bu necip milletin dimağında 'Soykırım' diye

bir kelime vardır. Soykırım bizlerin geleneğinde yoktur. Ermeni Zori Balayan, yazdığı kitabında yaptıkları katliamı tüm çıplaklığı ile anlattı. Gün geldiğinde bunların hesabını tek tek vereceksiniz. Hocalı katliamdır ve ondan öte bir soykırımdır. Bu soykırımın TBMM'de artık tanınması lazım" ifadelerini kullandı.

Polisin güvenlik önlemi aldığı miting, olaysız bir şekilde sonra erdi. -
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2012 Pazar 21:45:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?