2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Hububatta rekor verim bekleniyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde çiftçiler hububatta rekor verim bekliyor. Yağışların bu yıl iyi olduğunu söyleyen çiftçilerin yüzü hububat konusunda gülüyor.

Hububatta rekolte için kritik bir dönem olan Mart ve Nisan aylarını yeterli yağış alarak geçirdiklerini belirten Simav Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Ramazan Çaka, geçtiğimiz dört ay içerisinde Simav'da metrekareye toplam 698.4 kilo gram yağış düştüğünü bildirdi. Yağışların geçen yıla oranla dört kat fazla olmasının üreticilerin yüzünü güldürdüğünü belirten Simav Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Ramazan Çaka,"Yağışlar özellikle hububat ekili alanlara çok yaradı, bol verime yol açacak" dedi.

Geçen yıl Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında Simav'da metrekareye toplam 96.5 kilogram yağış düştüğünü anımsatan Çaka," Çiftçi kardeşlerimiz geçen yılı kurak geçirdi. Hububatta rekolte beklentilerin çok altında kaldı. Bu yıl yağışlar iyi oldu. İlçe genelinde 250 bin hektar alana ekilen buğday mahsulünden yaklaşık 105 bin, 81 bin hektarlık alana ekilen arpa mahsulünden de yaklaşık 35 bin ton dolayında mahsul bekliyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 15:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?