2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

İça: Din görevlisi topluma yön verir

AK PARTİLİ KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İÇA:
 Kütahya'nın AK Partili Belediye Başkanı Mustafa İça, din görevlilerinin toplumu yönlendiren örnek insanlar olduğunu söyledi.

Müftü Mustafa Üskülüplü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle Belediye Başkanı Mustafa İça'yı ziyaret ederek, haftayla ilgili bilgiler verdi.

Ziyarette konuşan Başkan İça, "Camilerimiz hepimizin toplandığı ibadet ettiği yerlerdir. Allah’a en yakın olduğumuz yer olduğu gibi aynı zamanda sosyal dayanışmanın ve aydınlanmanın yaşandığı, birçok derdimizin paylaşıldığı toplumsal olayların çözüm bulunduğu en önemli yerlerden birisidir. Bu anlamda ibadet yerlerimizin mutlaka bakımlı, ihtiyaca cevap verecek örnek bir şekilde olması için elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız. Bu hafta dolayısıyla bu eksikliklerimizi gözden geçirmenin önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Din görevlilerimiz, önder ve örnek kişilerdir. Toplum içerisinde hak, adalet ve inanç davranışları ile örnek insanlardır. Toplumu yönlendiren insanlardır. Bir diğer açıdan baktığımızda da din görevlilerimizin de sorunları olacaktır. Çözümlerinin de bu hafta içersinde değerlendirileceğine inanıyorum. Kütahya Belediyesi olarak Sayın Müftümüzle birlikte Müftülük sitesinin çok daha sağlıklı çağdaş hizmetler verebilmesi için imar planı değişiklikleri taleplerini değerlendiriliyoruz. Ben ve Meclisim her türlü yardımı yapmaya devam edeceğiz. Camiler ve Din Görevlileri haftasının hayırlı olmasını diliyorum. Tüm Diyanet mensuplarına başarılar diliyorum” dedi.

Müftü Üskülüplü, Başkan İça'ya desteklerinden dolayı teşekkür ederek bir buket takdim etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 13:05:02
Güncelleme :3 Ekim 2009 Cumartesi 20:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?