2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

İça adaylıktan çekilmeli mi?

AK  Parti'nin aday tanıtım toplantısında 'isminin anons edilmediğini gerekçe gösterek, salonu terk eden' Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça'nın 'adaylıktan çekilip, çekilmemesi' hususunda bir haber sitesinin düzenlediği ankete, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bildirildi.

"www.medyakutahya.com" isimli haber sitesi, halka "AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Mustafa İça'nın, son olaylardan sonra adaylıkdan çekilmeli, çekilmemeli mi? sorusunu yönetti.

Ankette halkın şimdiye kadar yüzde 57'sinin İça'nın adaylıktan çekilmesi, yüzde 37'sinin de adaylıktan çekilmemesi yönünde oy kullanıldığı belirtildi. Oylamaya katılanların yüzde 6'sının da fikir beyan etmediği öğrenildi.

AK Parti'nin Cumartesi günü gerçekleştirdiği aday tanıtım toplantısında, program sunucusu Murat Özleblebici'nin Belediye Başkanı Mustafa İça'nın adını anons etmeyi unutunca, İça ve taraftarları salonu terk etme eylemini yürürlüğe koymuştu. Özleblebici, gelişmeler üzerine partideki görevinden istifa etmişti. Ayrıca, Başkan İça'nın Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Meclisi Üyesi adayı olan kardeşi Dr. Ahmet İça, "Bir kardeş ve doktor olarak, Mustafa İça'nın sağlığını kaybetmemesi için Belediye Başkan adaylığından çekilmesini tavsiye ediyorum" şeklinde basın açıklaması yapmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 14:36:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?