30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

İça'dan ziyaret değerlendirmesi

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, bir süre önce Ankara ve Antalya'ya gerçekleştirdiği ziyaret hakkında, basın toplantısı düzenleyerek, kamuoyuna bilgiler verdi.


Gerçekleştirdiği ziyaretlerde, kentte problem olarak görüler bir çok konunun açıklığa kavuşturulduğunu belirten Başkan İça, "Geçtiğimiz hafta Ankara ve daha sonra da Antalya’da bir takım çalışmaların içinde bulundum. Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın daveti üzerine toplantıya gittik. Orada ülkemizin gündemini ilgilendiren önemli konularda Sayın Başbakanımız ve ekibinden bir takım bilgiler aldık. En önemli konu ekonomik kriz idi. Kriz ile ilgili ülkemizin ekonomik durumu ile ilgili alınan tedbirleri açıkladılar. Ülkemizin birlik ve beraberliği için çok önemli olan terörizm konusundaki son durum hakkında açıklamalar yaptılar. Kütahya’mızın sorunlarıyla ilgili bazı kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ile problemlerimizi çözmek için görüşmeler yaptık.Anıtlar Kurulu'nun Kütahya’da kurulması ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı Kurullar Daire Başkanı ve Personel Daire Başkanı ile görüşmelerde bulunduk. Yapılacak olan çalışmaları ve ihtiyaçlarını öğrendik.

Valimiz Şükrü Kocatepe ile birlikte bunların değerlendirmesini yapacağız. İlde bize düşen ne ise biz bunları yerine getirmeye çalışacağız. Kültür Bakanlığımızda tabii ki çok çeşitli konularımız var. Bunlarda bir tanesi de Kent Tarihi müzesinin özel müze kapsamına alınması konusuydu. Bu konunun bakanımıza iletildiğini ve bu haftada çözüleceğini öğrendim. Bir başka konuda Şengül Hamamı Yeraltı Kaynakları Sergi Salonunun Kütahya Jeoloji Müzesi olması için alınan karardı. Bu kararın da uygulamasını hızlandırmak için ilgili Daire Başkanları ile görüştüm. Hatta şöyle bir öneri geldi. Bu müzenin Şubat 2009’da düzenlenecek uluslararası müzecilik yarışmasına katılması gerektiğini belirttiler. İnşallah bu yarışmaya Kütahya olarak katılacağız. Yine Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile ilgili olarak Kütahya’mızın çok önemli değerlerinin ekonomiye kazandırılabileceği Döner Sermaye işletmelerinde, el sanatlarımızla ilgili çalışmalar yapılmaktadır. Kütahya’mızın el sanatları için güzel bir katalog hazırladık. Gümüş ve diğer el sanatlarımızla birlikte iğne oyasını da ortaya koyacağız. Bu katalogumuzda el sanatları örnekleri ile beraber hazırlıklarımızı tamamladık.TOKİ’nin 2. etap uygulamalarında alt yapı sorunları vardı. Bunları bugünden çözmek için ortak bir noktaya geldik.

TOKİ Başkan Yardımcısı ile görüştüm. Vefa Mahallesi'nin üst geçit projesi artık neticelendi. Sanıyorum Kasım ayı başına kadar uygulama projeleri kesinleşmiş olacak. Uygulama projesine göre Devlet Demir Yolları ile görüşmeler yaptım. Kamulaştırılacak alanla ilgili uzmanlarını gönderdiler. Ümit ediyorum ki bu hafta yönetimden de çıkacaktır. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü ve Müsteşar Yardımcısı'nı ziyaret ettim. Vatandaşlarımıza süratle duyurularda ve tebligatlarda bulunuyoruz. Kasım ayı başına kadar bu alt yapıyı hazırlayabilirsek ihale hazırlıklarını da tamamlamak istiyoruz. Bunun dışında Devlet Demir Yolları’na Vefa Mahallemizin sosyal tesis ihtiyacı için ambar binasının düğün salonu olarak değerlendirilmesi yönünde müracaat yaptık.

Devlet Demir Yollarımız da Genel Müdürümüz ve ekibi beni heyecanla karşıladılar. İmar planını orada sonuçlandırmıştık. Yaklaşık 3 seneden beri devam eden bir hadiseyi de kendilerine anlattık. İnşallah bundan sonra 3 katlı ayrık nizam villa tipi binaların askeriyeye kadar olan boş alanda yapılması yönünde uygulanabilirlikleri sağlanmış olacaktır. Onun da müjdesini Genel Müdürümüze verdik. Şimdi ortak protokollerle bunları nasıl hayata geçirebileceğimizi belirleyeceğiz.Ankara Altındağ Belediyesi yanında, yani Ankara Kalesinin çevresinde Kütahya’yı tanıtacak, kültürel değerleriyle bir Kütahya evinin yapılması yönünde Kültür ve Turizm Bakanlığımıza daha önceden müracaat etmiştik. O müracaattan da olumlu bir dilekçe geldi. Ankara’da Altındağ Belediyesinin yanında çok güzel 3 katlı eski Ankara Müftüsünün yaşadığı konağın sahibi bizimle temas etti. Ben de gittim yerinde gördüm. İnşallah Meclisime de onu sunacağım. Kütahya’nın Ankara’da bir lobi merkezi olarak; gerek kültürünü yansıtma gerekse yemeklerinin, el sanatlarının sergilendiği bir merkez olarak hizmet vermesini umuyoruz. Bu yerin yap-işlet yönüyle de alınması yönünde olumlu bir görüşmemiz oldu. İnşallah devamını getireceğiz. Ankara temaslarının sonunda da Antalya’da jeotermal enerjiyle ilgili yasal düzenlemelerin ve Belediyelerin bakış açılarını değerlendirmek üzere bir toplantıya davet edildim. Bu toplantı özellikle fikir üretme yönünde çok yararlı oldu. Orada, 5 yıl jeotermal enerjiyle ilgili bilimsel yönde çalışmalar yapan bir mühendis ve aynı zaman da bir Belediyeci olarak değerlendirmelerde bulundum.

Yoncalı kaplıcalarımızdaki son durum pek iç açıcı değil. Bununla ilgili olarak orada alınması gerekli tedbirleri tartıştık. Re enjeksiyon uygulamaları yani küresel ısınmayla suların çekilmesi nedeniyle yapılabilecek işlemleri tartıştık. Bu tartışmalar benim için çok yararlı oldu. Ayrıca yeni uygulamaları da görme fırsatı buldum. Bildiğiniz gibi Ilıca Kaplıcalarımızda yeni bir sıcak su sondajı da başlattık. İnşallah oradan da olumlu sonuçlar alabilirsek, Kütahya’mızda termal kaynakların geliştirilmesi yönünde yapacağımız işleri biran önce hayata geçirmeyi ümit ediyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 14:51:24
Güncelleme :29 Ekim 2008 Çarşamba 12:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?