7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

İça'nın Macaristan açılımı

KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İÇA:

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Macaristan’la ilişkilerin geliştirilmesi yönünde önemli adımlar atılacağını söyledi.

İça, Macaristan’la dostluk ilişkilerinin geliştirileceğini belirterek, “Bu konuda sivil toplum kuruluşlarının desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Başkan İça, gerçekleştirdiği Macaristan gezisini, Kütahya Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KÜSİAD) Yönetim Kurulu’nun makamına yaptığı ziyarette değerlendirdi. Macaristan’da iyi bir ev sahipliği gördüklerini belirten İça, “Birlikte AB destekli proje geliştirmek istiyoruz. Bu konuda sizin gibi sivil toplum kuruluşlarından da destek bekliyoruz” diye konuştu. Macaristan’daki Türk günlerinde Kütahya’yı iyi temsil etmek gerektiğini söyleyen İça, oradaki bir üniversite rektörünü Kütahya’ya davet ettiğini bildirdi.

KÜSİAD Başkanı Mehmet Ceylan da, Kütahya’nın kabuğunu kırması adına bu tür girişimlerin son derece önemli olduğunu vurguladı. Daha önce Macaristan’daki bir Türk Kültür derneğiyle kurulan bağlantı sonucu gelen misafirlerle ilgilendiklerini hatırlatan Ceylan, dostluğun gelişmesi adına üzerlerine düşeni yapmak için gayret göstereceklerini belirtti.

KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İÇA:
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 12:50:02
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 15:12:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?