3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

İça'ya vatandaş yasağı

Kütahya merkez Bölcek Mahallesi'nin yeraltı sularının belediye tarafından çekilerek, Çamlıca Villalar Bölgesi'ne gönderilmesi üreticileri isyan ettirdi.

Mahalle sakinleri, kendilerini AK Partili Belediye Başkanı Mustafa İça'nın mağdur ettiğini ilere sürerek, Başkan'nın mahalleye girmesine 'yasak' koydu.

Mahalede bütün çeşmelerin kuruduğunu ifade eden vatandaşlar, hayvanlarını da şebeke suyundan suladıklarını belittiler.

Suların çekilmesiyle tarım arazilerini bile şebeke suyu ile suladıklarını söyleyen Bölcek Mahallesi sakinleri, Başkan Mustafa İça'nın kendilerini avuttuğunu ve seçim öncesi verdiği bütün sözleri hale yerine getirmediğini ifade ettiler.

Başkan Mustafa İça'nın seçim öncesi su sorununun çözümü için söz verdiğini belirten vatandaşlar, "Yerel seçimler öncesinde mahallemize oy istemeye gelen Belediye Başkanı bize yemin ederek Bölcek Mahallesi'nin ikinci muhtarı benim dedi. Ama seçim bittikten sonra bir kez bile gelip bize derdimizi sormadı. Nasıl olsa bizimle işi bitti. Mustafa İça'nın gerçek yüzünü seçim bittikten sonra anladık. Evlerimizdeki şebeke sularımız kesinlikle içilemez. Şehirden gelirken kanalizasyona karıştığı için pis bir koku oluyor. Şimdi sebil sularımız gittiği için mecbur kaldık bu pis suyu kullanmaya. Belediye Başkanı Mustafa İça'nın bu mahalleye gelmesini istemiyoruz. Bizi kandırmasına tahammülümüz yok. Hayvanlarımızı ve tarlalarımızı şebeke suyu ile sulamak zorunda bırakılmamız affedilir gibi değil" dediler.

Başkan İça'nın mahalleye giriş yasağı koyduğunu vatandaşlara nasıl bir tepki vereceği vatandaşlar arasında telaş uyandırdı.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 17:56:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?