8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

İGM tarihi okulu restore ettiriyor

DEMİRCİKÖY BELDESİNDEKİ TARİHİ OKULU, KÜTAHYA İL GENEL MECLİSİ RESTORE ETTİRİYOR

Cumhuriyet ile yaşıt Türkiye’nin ilk okullarından biri olan ve yıllardır atıl vaziyette bulunan Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Demirciköy beldesindeki okul, Kütahya İl Genel Meclisi tarafından aslına uygun bir şekilde restore ediliyor.

AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, Kütahya İl Genel Meclisinin Kültür Varlıkları Bölümü'nden sağladığı 50 bin liralık ödenek ile tarihi okulun restorasyanına başlandığını ve kısa sürede büyük mesafeler alındığını söyledi.

Kütahya İl Genel Meclisi Daimi Encümen üyesi Hüseyin Kalaycık ile birlikte çalışmaları takip etmek üzere Demirciköy beldesine giden AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, çalışmaların aslına uygun bir şekilde sürdürülmesine özen gösterildiğini anlattı. Yağcı, ilgisizlik yüzünden harabeye dönüşen okulu aslına uygun bir şekilde restore ederek yeniden hayat bulmasını sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Başkan Yağcı, tarihine sahip çıkmayan bir milletin geleceğini de düşünemeyeceğini ve bu yüzden tarihine sahip çıkan Kütahya İl Genel Meclisinin 37 üyesini de gönülden tebrik ederek teşekkür ettiğini bildirdi.

Yağcı, çalışmaları yerinde takip etmek üzere Kütahya İl Genel Meclisi İl Daimi Encümen üyesi Hüseyin Kalaycık ve diğer yetkililerle bu günlerde sıkça Demirciköy beldesine gelip gittiklerini anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 21:18:01
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 00:08:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?