3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

İGM'de neler oldu?

ŞÜKRÜ NAZLI, İL GENEL MECLİSİ'NİN EKİM AYI TOPLANTILARINI DEĞERLENDİRDİ

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı, meclisin Ekim ayı toplantılarını değerlendirdi. Nazlı, 5 birleşim yapılarak tamamlanan toplantılarda 29 önergenin gündeme alınarak ilgili birim ve komisyonlara havale edildiğini bildirdi.

Oturumlarda 16 madde ve 2 idari teklifin de karara bağlandığını belirten Nazlı, açıklamasını şöyle sürdürdü: İl sınırları içerisinde yaşayanların hizmet ihtiyaçlarını karşılama görevini üstlenen Özel İdaremiz imar, yol, su, kanalizasyon, çevre, sağlık, tarım, planlama, eğitim, kültür, spor gibi ana hizmet alanlarında tarihte görülmediği kadar aktif çalışmalar yürütmektedir. Bu hizmetlerin gerçekleşmesinde Özel İdare’nin karar organı olan İl Genel Meclisimiz önemli bir paya sahip. İl Genel Meclisleri kuruluşundan bu yana 100 yılı aşan tarihinde hiç bu kadar üretken çalışmadı.Kütahya’da İl Genel Meclis Başkanı olarak pek çok konuya katkı sağlıyoruz. İlimizin gelişmesi ve kalkınması için önemli katkılarımız var. Sürekli olarak ziyaretler ve toplantılar yaparak görev alanımızı ilgilendiren konularda muhtarlarımızla ve halkımızla iç içe oluyor onları dinliyoruz. Sorunlarına çözümler arıyoruz. Bir yandan Kalkınma Ajansında, O.S.B. yönetim kurullarında, Çinigar’da ve Valilikte yapılan toplantılara bir yandan sivil toplum örgütlerinin Ticaret ve Sanayi Odamızın düzenlediği toplantılarda bir araya gelerek ilimizin sorunlarının çözümüne katkı sağlıyoruz.

Ekim Ayı İl Genel Meclisi toplantısında görüşülen bir diğer önemli konuda Kütahya Porselen A.Ş’nin Eğitime Destek kampanyası çerçevesinde 200 dar gelirli öğrencinin dershane masraflarının karşılanması, ilimizdeki okulların ihtiyacı olan eğitim materyalleri ve okullarımızın onarımına destek sağlanması ayrıca Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu'nda bulunan engelli öğrencilerimizin öğle yemeği masraflarının karşılanması için şartlı bağış talebi kabul edildi. Bizce bu destek ilimizin eğitim konusu adına çok önemli. Bu nedenle Kütahya Porselen A.Ş. ve Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral’a sonsuz teşekkür ediyorum. Bu ay yapılan toplantılarımıza da çeşitli daire müdürleri ve milletvekillerimizi davet ederek meclisimizi onlarla buluşturduk. Kütahya Milletvekillerimiz Sayın Alim Işık toplantılarımıza katılarak yaklaşık 2,5 saat boyunca Kütahya’nın sorunlarını ve meclis çalışmalarını anlattı. Meclis üyelerimizin sorularını cevapladı. Her türlü farklı düşünce ve görüşe saygı duyarak konuya yaklaşan meclis üyelerimizi ve milletvekillerimizi de hoş görüsü nedeniyle kutluyorum. Bu ay ayrıca Pazarlar Belediye Başkanımız Ahmet Torun, DSİ 34. Şube Müdürü Vekili Ali Birinci, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Bal ve Kütahya Porselen A.Ş. adına Mehmet Düğer toplantılarımıza iştirak ederek meclisimize hitap ettiler. Kasım ayı toplantılarımız 2 Kasım 2009 Pazartesi günü başlayacak ve yaklaşık 20 birleşim halinde toplanacaktır. 2010 yılı bütçesinin tartışılacağı yıllık olarak planlamaların yapılacağı bu önemli toplantıya İlçe Kaymakamlarımız ve ilgili daire müdürlerimizde katılacaklar.İl Genel Meclisi olarak kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanarak Kütahya’mızın her köşesine hizmetlerimizi ulaştırmak ta kararlıyız."

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 12:12:00
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 13:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?