30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

İki özürlüye protez yardımı

Kütahya'nın Tavşanlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca ilçede bulunan iki özürlü vatandaşa protez yardımında bulunuldu. 

Tavşanlı Kaymakamı Mehmet Suat İlhan tarafından bizzat hediye edilen protezler ile yürüme özürlü iki vatandaş bundan böyle yürüyebilecek. Kaymakam İlhan'ın protezi vermek için gittiği Subaşı Mahallesi'nde oturan özürlü Ali Arslan'ın (60) evinde duygu dolu anlar yaşandı. Arslan'ın protezini hediye ettikten sonra elini öpen Kaymakam İlhan, bu tür yardımların sosyal devlet anlayışının bir gereği olduğunu söyledi.
Yaklaşık bir yıldır yatalak olan Arslan, sağlık hizmetlerini yeşil kart ile gördüğünü söyleyerek, "Kaymakamımızdan Allah razı olsun. Protez takılmadan önce çok zor durumdaydım. Şu an ki duygularımı kelimelerle anlatamam. Zor günümde Sosyal Yardımlaşma Vakfı imdadımıza yetişti. Kaymakamımıza bu duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Vakfın protez yardımında bulunduğu diğer vatandaş ise Tepecik Beldesi'nde ikamet eden Süleyman Eskicioğlu oldu. 

Kaymakam Mehmet Suat İlhan ise Kanuni Sultan Süleyman'ın 'Halk dilinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' sözlerini hatırlatarak, şunları söyledi: "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak iki özürlü vatandaşımıza 3 bin 350 YTL değerinde protez taktırdık. Bizler vakıf olarak vatandaşımızın her türlü sorunlarında yanındayız. Özellikle sağlık yönünde sıkıntılı olan vatandaşlarımız vakfımıza başvursunlar. Şunu unutmasınlar ki bizler daima kendilerinin hizmetindeyiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 16:21:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?