30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

İl Genel Meclisleri federasyonlaşıyor

81 ilin İl Genel Meclis Başkanları, 4. İstişare Toplantısı için Muğla'da bir araya geldi. İl Genel Meclis Başkanları, toplantıda dernek çalışmaları ve Federasyon çatısı altında birleşmeyi görüşecek. 

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde düzenlenen 4. İstişare toplantısının başkanlığını Ankara İl Genel Meclis Başkanı Emrullah Eren, yardımcılıklarını da İstanbul İl Genel meclis başkanı Hasan Büyükdere ve Muğla İl Genel Meclis Başkanı Cem Erkin yaptı. Açılışta konuşan Ankara İl Genel Meclis Başkanı Emrullah Eren, "Ankara toplantısında kurumsallaşmaya yönelik çalışmalar yaptık. Çalışmalarımız son aşamaya geldi. 7 kurucu üyemizi belirledik. Bunu daha sonra açıklayacağız. Derneklerimiz kurulduktan sonra Federasyon çatısı altında birleşmek için harekete geçeceğiz. Federasyon kuruluşumuzda Başbakanımızı, Bakanlarımızı, Milletvekillerimizi ve Ankara'daki İçişleri Bakanlığı'nda görevli bürokrat arkadaşlarımızı bu toplantıya davet edeceğiz. Dernekler Federasyonu tüzüğümüzü hazırladık. Tüzüğümüzü Ankara'da Dernekler Federasyonuna vererek kurumsal kimliğimize kavuşacağız. Her ilin kendi İl Genel Meclisi Derneği olacak ve dernekler Federasyon çatısı altında toplanacak" dedi. 

Ankara İl Genel Meclisi Başkanı ve İstişare Kurulu Başkanı Emrullah Eren, yerel yönetimler yasasının bilindiği gibi İl Genel Meclislerine büyük yetkiler vermediğini belirterek, "Yasa öncesi de il genel meclisi üyeleri yatırım programlarını bütçelendirerek onaylıyordu. Burada değişen sadece AB sürecinde demokratikleşme sürecinde yeniden yapılanma getirdi. En önemlisi daha önceleri senede iki defa toplanan İl Genel Meclisi üyeleri, şimdi senenin 11 ayında birer hafta arayla toplanmaya başladı. Ankara'da yapılan toplantıda, her bölgeden ikişer kişi, Karadeniz büyük olduğu için 3 temsilci olmak üzere 17 arkadaşımız ile Federasyon temsil edilecek. 7 Bölgenin temsilcisi olarak bugün burada Federasyon için imzaları atarak Ankara'da yetkili mercilere başvurumuzu yapacağız. Önceleri kurulmuş olan İl Genel Meclisleri Birliği Derneği var. Fakat bu bizim ihtiyacımıza cevap vermediği için bizi de üye yapmadılar zaten" dedi. 

Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cem Erkin ise, mevcut bir derneğin olmasına rağmen, bu derneğin kendilerini bünyesine almadığını belirterek, "Sesimizi duyurmak için kendi Sivil Toplum Kuruluşumuz olan derneği kurmak zorundayız. Eski dernek bizi bünyesine kabul etmedi. Biz de kendi haklarımızı savunmak için bir çatı altında toplanmamız gerekiyordu. Maalesef bizim adımıza kurulan dernek, üyeleri il genel meclisi üyesi bile olmayan dernek, bugün aile şirketi durumuna geldi. Kurulacak olan İl Genel Meclisleri Derneği bağımsız olacak. Sadece Federasyon bizim haklarımızı savunacak. İstediğimiz zaman biz yine Federasyondan ayrılabileceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 18:00:38
Güncelleme :21 Mayıs 2008 Çarşamba 18:02:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?