29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

İl Özel İdaresi gelirini artırdı

AK Parti Kütahya İl Başkanı Şükrü Nazlı, yeni yasa ile il özel idaresi gelirlerinin yüzde 56 oranında arttığını söyledi.


Nazlı, İl Genel Meclisi Başkanı Kamil Saraçoğlu ile ile birlikte Yıldırım Beyazıt Mahallesi muhtarı Çetin Özdurgut'u ziyaret etti.


Ziyarette konuşan Nazlı, "AK Parti teşkilatı olarak köy ve mahalleleri geziyoruz. Her gittiğimiz yerde değişimi ve gelişimi izliyoruz. Halkımızın memnuniyetini ve bizlere olan teveccühünü görüyoruz. 5,5 yıldır devam eden AK Parti iktidarı ile kentlerimiz yaşanabilir hale geldi. Başbakanımız RecepTayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi siyaset yerelde başlar. Ülkemizde son 25 yıl içinde bütün siyasetçiler bütün iktidarlar 'yerel yönetimlerin güçlendirilmesinden ve yerinden yönetimden' bahsettiler. Ancak bunlar sözden öteye gidemedi. AK Parti yerel yönetimlere verdiği önemi açıkça göstererek Merkezi Yönetimde olan bir çok imkan ve kaynakları yerel yönetimlere devretti. Bir şehrin sorunlarını merkezden planlayıp çözme dönemi tamamlanmıştır. Yerel yönetimler reformu ile gerekli yasal düzenlemeler yapılmıştır.Ve en son olarak Belediye ve Özel İdare gelirleri yasası ile Belediye Gelirleri ortalama yüzde 42, il özel idare gelirleri yüzde 56 oranında artırılmıştır. Mahalli idarelere yapılan bu artışlar ile kesinlikle vatandaşlarımızın sırtına herhangi bir yük getirilmemektedir. Bu yasayla Kütahya Belediyesi'nin de gelirleri artmış hareket kabiliyeti yükselmiştir.Mahallelerimize daha fazla hizmet imkanı doğmuştur.Yıldırım Beyazıt mahallemize de 2005-2006 Eğitim yılı açılışında Linyit İÖO ek binası hizmete girerken Sayın Başbakanımız okulun karşısında bulunan arsanın satın alınarak spor salonu yapılması talimatını vermişti. Arsa İl Özel İdaresi tarafından satın alındı ve 2008 yılı programına 700 bin YTL ödenek ayrılarak spor salonu yatırımına başlandı. Yıldırım Beyazıt mahallemiz gerek merkezi yönetim gerekse belediyemizin yatırımlarıyla her geçen gün güzelleşmektedir. Çalışmalarımıza sizlerden aldığımız güçle devam ediyoruz” dedi.

Yıldırım Beyazıt Mahallesi muhtarı Çetin Özdurgut, Linyit İÖO ek bina ve spor salonu için AK Parti heyetine teşekkür etti. Mahalleyi gezen heyet, vatandaşlarla sohbet edip onların taleplerini dinledikten sonra mahalleden ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 16:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?