7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

İlk 'bilgi evi' açıldı

Kütahya ve 12 ilçesi içerisinde ilk 'bilgi evi' Simav'da Belediye tarafından açıldı.

Simav Belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışının yansıması olarak oluşturduğu ilk bilgi evinin açılışı için Cumhuriyet Caddesinde tören düzenlendi.

Aynı anda 14 öğrencinin yararlanabildiği bilgi evi Simav Belediyesi tarafından Cumhuriyet Caddesi üzerinde vatandaşa ait bir binanın kiralanan zemin katında oluşturuldu.

Mesai saatleri içerisinde öğrencilere ücretsiz hizmet verecek bilgi evlerinin ilkinin açılışı Kuran'ı Kerim okunmasıyla başladı. Duanın ardından kısa bir konuşma yapan Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan Kütahya ve ilçeleri arasında ilk olan böyle önemli ve güzel bir proje ile mahallelerdeki çocukların bilgiye kısa yoldan ulaşması ve boş zamanlarını değerlendirmelerini amaçladıklarını bildirdi.

DP'li Başkan Kasım Karahan, ilk etapta 5 mahallede açacakları bilgi evlerini ilçenin 18 mahallesine yaymak istediklerini bildirdi. Karahan, "Çocuklarımız bilgiye böyle nezih bir ortamda ücretsiz ulaşabilecekler. Amacımız eğitimde var olan kaliteyi daha artırmak ve Simav'ı eğitim başta olmak üzere her alanda bir adım daha öteye taşımak olacaktır" dedi.

Göreve geldikleri günden bu yana eğitime tam destek verdiklerini dile getiren Başkan Karahan, "Bilgisayar ve internete ulaşma imkanı olmayan çocuklarımıza bu imkanı sağlamak, ders çalışma ortamları müsait olmayan çocuklarımıza uygun ortamları sağlamak ve kültürel-sosyal hayatın yaygınlaşmasına yardımcı olmak amacıyla oluşturduğumuz ve açılışını gerçekleştirdiğimiz, Simav'ın ilk bilgi evinin hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Karahan şunları kaydetti: "Bilgi evleri dediğimiz sosyal işlerimizden bir tanesinin açılışı için toplanmış bulunuyoruz. Bir toplumun yükselmesi ve kalitesinin artması ve ileri ülkeler düzeyine gelmesi için yetişmiş eğitimli insan gücünün sayısının çok olması gerekiyor. Bizde bu konuyu ele alarak sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak bilgi evlerini her mahallemizde açmaya karar verdik. Burada çocuklarımız nezih bir ortamda rehber öğretmenler eşliğinde ödevlerini ve derslerini yapacaklar, bilgisayar kullanımlarını da son noktasına kadar öğrenecekler" dedi.

Simav'ın eğitim seviyesinin zaten yüksek olduğuna değinen Başkan Karahan, "Her yıl en az 35 öğrencimiz Fen Lisesini kazanıyor. Üniversite sınavlarında da her yıl Türkiye başarıları tekrar ediliyor. Bu kalitenin daha artırılması gerekiyor. Eğitim seviyesinin artması ile Simav daha iyi noktalara gidecek" dedi.

Bilgi evinin açılış kurdelesini Başkan yardımcısı Doğan Eren ile birlikte kesen Başkan Karahan daha sonra bilgi evine girerek bilgisayar başındaki öğrencilerle sohbet etti, vatandaşların tebriklerini kabul etti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2012 Cuma 17:36:20
Güncelleme :24 Şubat 2012 Cuma 17:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?