2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

İller Bankası kredisiyle MYO yapıldı

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde, Cumhuriyet tarihinde bir ilk olan İller Bankası kaynaklarıyla Meslek Yüksekokul yapılmasının hayata geçtiği bildirildi.

İki Dönemdir AK Parti’den Belediye Başkanı seçilen Ahmet Torun, geçtiğimiz dönem Pazarlar’da Meslek Yüksekokulu açılması için başlattığı mücadelede mutlu sona yaklaşıyor.

Pazarlar ilçesinde 13 yıl önce 2 bölüm ile açık olan, daha sonra ise çeşitli nedenlerden dolayı kapatılan Meslek Yüksek Okulunun yeniden açılması için Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce’den söz aldıklarını, Rektör Önce’nin istediği proje dahilinde inşaatlara başlayıp bitirdiklerini ve yüksek okul kampusun de çevre düzenlemesine geçtiklerini ifade eden Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, “ bu okulu İlçemize kazandırma adına bizlere destek olan sayın Rektörümüz Prof. Dr. Güner Önce’ye halkımız adına tekrar şükranlarımı sunarım. Meslek Yüksekokulumuz Pazarlar’ın gelişmesi yanında insanlarımızın eğitim düzeylerinin artmasına, kültür düzeyimizin de yükselmesine neden olacaktır” dedi.

Türkiye’de bir ilk olacak girişimle okul inşaatına başladıklarını belirten Başkan Torun, “belediye olarak İller Bankasına kredi talebinde bulunduk. Talebimiz kabul oldu. Elde ettiğimiz kaynakla okul inşaatına başladık ve tamamladık. Bu iller Bankasından alınan kredi ile yapılan Türkiye’nin İlk Meslek Yüksekokuludur. Bu nedenle İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürlüğü yetkililerine de teşekkür ederim” diye konuştu.

Pazarlar Meslek Yüksekokulunun 2009-2010 eğitim öğretim döneminde Gıda teknolojisi, Pazarlama, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi programları ile 3 program olarak açılacağını, her programa 60 öğrenci yerleşeceğini, bu programların ikinci öğretimlerinin de açılarak toplamda 360 Yükseköğrenim öğrencisinin Pazarlar’da eğitim ve öğretim göreceğini belirten başkan Torun, Pazarlar Meslek Yüksekokulunda başlayacak eğitim ve öğretim için ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzunda yıllar sonrada olsa Pazarlar Meslek Yüksekokulunun adı ve bölümleri yayınlanmıştır. Pazarlar Meslek Yüksekokulunun ÖSYM tarafından tercih kılavuzunda yayınlanması belediye olarak, Pazarlar halkı olarak, bizim için çok önemli bir dönemin başlangıcının kanıtı, müjdesidir” açıklamasında bulundu.

Pazarlar Meslek Yüksek Okulu binasının yapımı yanında Türkiye Diyanet Vakfı pazarlar Şubesinden takas yoluyla devir alınan 5 katlı ve yaklaşık 2 bin metrekare kapalı alanı olan binanın da Yüksekokul bünyesine katılacağı hatırlatan başkan Torun, “Yapımı tamamlanan binada her şey projeye uygun yapılmıştır. Jeneratörden su deposuna, ses düzeninden alarm ve yangın söndürme sistemine, çok amaçlı yangın merdiveninden anfi salonuna, sığınağından yemekhane ve kütüphanesine kadar her türlü aktiviteler binamızda yer almaktadır, yaklaşık bin900 metrekare kapalı alanı olan yeni binamız yükseköğrenim alanında çağdaş görünümüyle örnek olacaktır” ifadesinde bulundu.

Pazarlar halkının yüksekokulun açılmasını sabırsızlıkla beklediğini de sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Ahmet Torun, “Pazarlar Meslek Yüksekokulunun yeniden kazanılmasında, binaların yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 23:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?