8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

İmam camiye kütüphane kurdu

CAMİDE KÜTÜPHANE

Kütahya'nın Aslanapa ilçesine bağlı Emrez köyünün imamı Mehmet Efe, camide kendi çabalarıyla içinde bine yakın kitabın bulunduğu bir kütüphane kurdu.

Kütahya'da bir ilk olan camideki kütüphanenin açılışı, Kütahya Müftüsü Mustafa Üsükülüplü tarafından gerçekleştirildi. Müftü Üskülüplü, köye kütüphane kuran imam Mehmet Efe'yi tebrik ederek, uygulamanın diğer meslektaşlarına da örnek olmasını istedi.

6 yıl önce Emraz köyünde imamlığa başlayan üniversite mezunu Mehmet Efe, amacının 30 hane ve 160 nüfuslu köyde okuma alışkanlığını artırmak olduğunu belirtti. Caminin girişinde kullanılmayan 20 metrekarelik bölümü köy halkına kütüphane olarak hizmete sunun Efe, "Emrez köyüne yaklaşık 6 yıl önce atandım. Caminin giriş bölümündeki odada, kendi imkanlarımızla temin ettiğimiz genel kültür, dini bilgiler, roman ve tarih kitaplardan oluşan eserlerden kütüphane oluşturdum. Kütüphanede şu anda bine yakın eser bulunuyor. Okulların açık olduğu günlerde öğrenciler buradan yararlanıyor. Bunun dışında köy halkı da boş zamanlarında kütüphaneye gelerek kitap okuyor. Amacım okuma alışkanlığını artırmak" dedi.

Efe, İmam Hatip Lisesi'nden sonra 4 yıllık İşletme Fakültesi'nden mezun olduğunu belirtti.Kütüphanenin açılışına Kütahya Müftü Yardımcısı Nihat Kök, Aslanapa Müftüsü Mehmet Uzuncan, Gediz Müftüsü Mustafa Kocagöz, Simav Müftüsü Şükrü İkiz, Domaniç Müftüsü Recep Onat, Pazarlar Müftüsü Kadir Ünal ve köy halkı katıldı.

CAMİDE KÜTÜPHANE
CAMİDE KÜTÜPHANE
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 17:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?