30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

İmam Hatipliler üniversiteli oldu

Kütahya'nın Tavşanlı İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden geçen yıl mezun olan 49 öğrenciden 45’inin Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) çeşitli üniversitelerin 4 ve 2 yıllık bölümlerine yerleştirildiği bildirildi.

Tavşanlı İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 2007-2008 öğretim yılında okuldan mezun olan 62 öğrenciden 49’unun ÖSYS’ye başvuruda bulunduğu belirtildi.


Bunlardan 5’inin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, 6’sının İlahiyat Fakültesi, 3’ünün de alan dışı 4 yıllık fakültelerin çeşitli bölümlerine yerleştirildiğine işaret edilen açıklamada, 7 öğrencinin alan dışı iki yıllık meslek yüksek okullarına, 24’ünün ise sınavsız geçişle Açıköğretim Önlisans İlahiyat Bölümüne girmeye hak kazandığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:“Okulumuzu başarılarıyla onurlandıran öğrencilerimize, ailelerine, öğretmenlerimize, idareci ve personelimize, her zaman yardımlarını esirgemeyen Tavşanlı halkına gönülden teşekkür ederiz. Gelecek yıllarda da okulumuzun başarısını artırarak devamını dileriz.”

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 13:05:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?