7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

İmam ve müezzinlere makam kursu

İMAM VE MÜEZZİNLERE MAKAM KURSU

Kütahya'da imam ve müezzinlerin mesleklerini daha güzel icra edebilmeleri için makam kursu düzenlendi.

Balıklı Mahallesi'ndeki Bölge Yatılı Kur'an Kursu'nda 60 imam ve müezzin gruplar halinde makam kursu görmeye başladı. Kursta uşşak, sabah, rast ve Hüseyni makamlarını öğrenen imamlar, ezan, sela ve Kur'an-ı Kerimi bu makamlarda okuyabiliyor. Kursun 1,5 ay daha devam edeceği kaydedildi.

İmam ve müezzinlere makam kursu veren Karagöz Ahmet Paşa Camii imamı Aziz Ataseven, "Müftülüğümüz tarafından açılan makam kursuna 60 imam ve müezzin katılıyor. 5 vakit ezan okunuyor. Yine camilerimizde okunan ilahiler bestelenmiş dini eserlerdir. Musiki ruhun gıdasıdır, zira onda sevgiliye kavuşma ümidi mevcuttur. Benim nezdinme musiki dünyanın kuruluşundan itibaren başlayan rüzgarın sesi, kuşların cıvıltısı, suların şırıltısı, kainatta olan tüm mahlukatın çıkardığı o lahuti ahenkten ibaret olan bir güzellik manzumesidir" dedi.

Ataseven, kurs sonunda imam ve müezzinlerin 9 makamı da öğreneceklerini sözlerine ekledi.

Din görevlileri Abdülvahit Armağan ve İsmail Yılmaz da, kursta kendilerini geliştirme imkanı bulduklarını ifade etti. Kursa makam, ilahi ve notaları öğrenmek için geldiğini söyleyen Abdülvahit Armağan, "Böyle bir organizasyondan dolayı da dernek yetkililerine teşekkür ediyorum. Burada kendimi geliştirmeye gayret ediyorum. Özellikle nota ve makam kursuna katılıyorum. Çünkü ezanları makamlar üzerine okuyorum. İlahilerde ve mevlitlerde makamın önemi fazla olduğu için büyük bir faydası olacağına inanıyorum. Öğrendiklerimi görev yerime döndüğümde okumuş olduğumuz ezanlarda, mevlitlerde ve ilahilerde uygulamaya çalışıyorum. En azından kendimizi geliştirmiş oluyorum" şeklinde konuştu.

İMAM VE MÜEZZİNLERE MAKAM KURSU
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 12:50:03
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 18:22:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?