2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

İngilizler Evliya Çelebi'ye özendi

'İNGİLİZ ÇELEBİLER' KÜTAHYA'YA HAYRAN KALDI

Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nden etkilenip Yalova'dan Mekke'ye atlarla başlattıkları yolculukta 6 gün önce Kütahya'ya ulaşan İngiliz grup, kentten ayrıldı.

6 gün boyunca kentin tarihi ve turistik yerlerini gezen grup, Kütahya'ya hayran kaldı. Grup, Germiyon Sokak, Hisar Kalesi, Macarevi, Çini Müzesi, Ulu Cami, Arkeoloji Müzesi ve çini atölyelerini gezdi.

İngiltere Edinburg Üniversitesi öğretim üyelerinden Osmanlı Türk Tarihi Araştırmacısı ve yazarlarından İskoçyalı Dr. Caroline Finkel de, Kütahya'ya gelmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi, Güral Ailesi ve Kütahya Kadın Girişimciler İl Kurulu'na teşekkür etti.

Finkel, "Kütahya tarihi ve kültürü ile çok güzel bir şehir. Bilhassa Kütahya'nın tarihi ve tristik yerlerine hayran kaldık. Ayrıca, gittiğimiz her yerde bize yakın ilgi ve alaka gösteren herkese teşekkür ederiz. Kütahya'da kendimizi adeta kendi ülkemizde gibi hissettik. Ayrıca, Rahvan Atlı Spor Kulübü Başkanı Birol Babanoğlu'ya yakın ilgi ve alakalarından dolayı yükrünlarımı sunarım" dedi.

İngiliz Grup, daha sonra atlarıyla birlikte Afyonkarahisar'a gitmek üzere yola çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 12:53:04
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 13:02:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?