2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

İnternetten sanal mezar ziyareti

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, mezar ziyaretleri internetten yapılacağı bildirildi.

Ölmüş yakınlarına internet üzerinden mezarlık ziyareti yapacak vatandaşlar için yeni bir çalışma başlattıklarını söyleyen Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, alt yapı hazırlığı devam eden web projesi ile vefat etmiş yakınların kabirlerinin bilgisayarlardan 24 saat boyunca ziyaret edilebileceğini söyledi.

Başkan Saraoğlu, alımları gerçekleştirilen proje için veritabanı oluşturulabilmesi amacıyla şehir mezarlığındaki kabirlerin saha ölçümleri ile koordinatları alınarak fotoğraflarıyla birleştirileceğini belirtti.

Yaklaşık 6 bin adet kabir için aynı işlemin tekrar edilerek veri tabanı oluşturulacağını, hazırlanan web sitesinde ad, soyadı, ölüm tarihi, ölüm yılı gibi girdilerle arama yapılabileceğini ve bulunan sonuçlarda ölen aile yakının fotoğraflarıyla birlikte ekranda yer alacağını ifade eden Başkan Saraoğlu, “Uzun bir çalışma süreci gerektiren bu yenilik için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerek şehir dışında gerekse yurt dışında olan vatandaşlarımızın özlemi olan program tamamlandığında halkımız internet üzerinden şehir mezarlığına giriş yapabilecek ve yakınlarını ziyaret edebilecek” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 15:53:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?