3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Irak esareti meslek bıraktırdı

Irak’ta insanlara çarpmamak için konvoydan çıktığı gerekçesiyle 8 ay haksız yere hapis yatan Kütahyalı TIR şoförü İbrahim Yavuz, yıllardır geçimini sağladığı mesleğini bıraktı. Yavuz, artık semt pazarlarında kuruyemiş satarak geçimini sağlamaya çalışıyor.

3 çocuk babası 44 yaşındaki İbrahim Yavuz, "Ben şoförlük mesleğine yıllarımı verdim. Mesleğimi Irak’ta icra ederken, haksız yere 8 ay hapiste yatmak zorunda kaldım. Bu zaman zarfında her an ölümle burun buruna geldim. Bu sebeple, artık TIR şoförlüğü yapmayacağım. Geçimimi semt pazarlarında kuruyemiş satarak sağlamaya başladım" dedi. Yavuz, Irak’ta 8 ay hapis yatmasına sebep olan olayı şöyle anlattı:

"Kuveyt’te bulunan bir şirkette şoför olarak işe başladım. 3 ay çalıştıktan sonra konvoy eşliğinde Bağdat’ta bulunan Amerikan Üssü’ne gıda götürmek için yola çıktım. Ancak kullandığım TIR’ın frenlerinin tutmaması sebebiyle insanlara çarpmamak için konvoydan çıkarak durabildim. Bu yüzden Bağdat’ta bulunan Ebu Garip Cezaevi’nde haksız yere 8 ay hapis yattım" diye konuştu.

Yavuz, kuruyemişten kazandığının şoförlükten kazandığına denk olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 12:47:32
Güncelleme :23 Mayıs 2005 Pazartesi 12:16:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?