29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

İrvasa Konağı sanat galerisi oldu

Kütahya'nın geleneksel el sanatları tarihi konaklarda yaşatılıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce 2000 yılında başlatılan "Kütahya Evlerini Yaşatma Projesi" çerçevesinde İrvasa Konağı, Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nce kamulaştırıldıktan sonra 2005 yılında Kütahya Belediyesi'ne satılarak restore ettirildi.

Sanat galerisi haline getirilen konakta, yöresel kıyafetler, geleneksel çeyizlikler, gelinlikler, modern kıyafetler ve çeşitli ev tekstili ürünleri dikiliyor ve sergileniyor.
İl Özel İdaresi tarafından kamulaştırılan 8 konaktan birisi olan İrvasa Konağı'nda Devlet Hatun'un, Osmanlı padişahlarından Yıldırım Beyazıt ile evlenirken giydiği gelinliğin bugüne uyarlanmış örnekleri de tasarlanıp üretiliyor.

Çeşitli nakış teknikleri kullanılarak yerel dokuma kumaşlarla iğne oyası ve dantellerin yanı sıra ev dekorasyonu, perde, nişan setleri, oda takımları, otantik ve modernize edilmiş kıyafet, gelinlik ve yatak örtüleri, Osmanlı desenleri ve özel tasarım ile yapılan hediyelik eşyalar, gelen siparişler doğrultusunda üretilip, bunun yanında özel defile organizasyonları ile Osmanlı döneminin saray kıyafetleri ve modernize edilmiş kreasyonlar sunuluyor.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 16:27:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?