3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

'İş verin oğlumu okula göndereyim'

Kütahya’da özürlü ve işsiz bir baba, yetkililerin kendisine yardım eli uzatmaması üzerine 8 yaşındaki oğlunu okula göndermiyor.

Fuatpaşa Mahallesi Sevgi Sokağı’nda ikamet eden Abdurrahman Tunç (31), 8 yaşındaki oğlu Ali’yi maddi imkansızlık sebebiyle okula gönderemediğini bildirdi.

Doğuştan kalça çıkığı olduğu için yüzde 60 sakatlık raporu bulunan Tunç, "Tam 6 yıldır işsizim. İş için gitmediğim yer kalmadı. Bu yıl oğlum Ali’nin okula başlaması gerekiyordu. Okullar açılırken birçok yetkiliye gittim, okul masraflarının karşılanması yönünde bir gelişme olmayınca oğlumu okula gönderemedim. Başta devlet büyüklerimiz olmak üzere herkese küstüm. Türkiye genelinde başlatılan ’Haydi Kızlar Okula’ kampanyası var. Kütahya’da ise bir erkek çocuğu maddi imkansızlıklar sebebiyle okula gidemiyor" dedi.

4 yıl önce eşinden ayrıldığını ve 8 yaşındaki oğlu Ali’nin mahkeme kararı ile kendisine verildiğini dile getiren Abdurrahman Tunç, "Hiç bir gelirim olmadığı için babamın yanında kalıyorum. Özürlü olduğumuz için hiç kimse bana iş vermiyor. Eğer iş bulursam oğlumu okula göndereceğim" diye konuştu.

Küçük Ali ise, akranları gibi okula gitmek istediğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 16:21:19
Güncelleme :14 Mart 2005 Pazartesi 12:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?