3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

İşgücü yetiştirme protokolü imzalandı

Kütahya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Başkanı Vali Şükrü Kocatepe, Kütahya Belediye Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu Kütahya İl Müdürlüğü (İŞKUR), İl Emniyet Müdürlüğü, İl Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Kütahya El Sanatları Merkezi (KESTAŞ) arasında “Ayakkabı İmalat İşçisi” mesleğinde açılacak işbirliği çerçevesindeki işgücü yetiştirme kursunun uygulanması konusunda protokol imzalandı.

Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan protokol imza töreninde konuşan Vali Şükrü Kocatepe, “Bildiğiniz gibi gençlerimizin meslek edindirilmesi, onların yanlış yollardan alıkonulması ve ve kendi hayatlarını çizerek kendi ayakları üzerinde durabilmesi çok önemli bir konu. Bu konuda Belediye Başkanlığımızın (KESTAŞ) ta yaptığı çok güzel bir çalışma var. Bildiğiniz gibi burada daha önce yapılmış çok güzel işler var, gümüş içciliği, halı dokumacılığı, ağaç işleri gibi bunlara ek olarak Ayakkabıcılık kursu var. Ayakkabıcık ile ilgili olarak geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları protokol uyarınca uygulanmaya başlandı ve bu konuda önemli bir mesafe kat edildi. Dolayısıyla burada gençlerimize meslek edindirerek onları kendi hayatlarını sürdürebilir hale getirebiliriz diye düşünerek böyle bir çalışmaya girdiler. Ben Vali ve İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Başkanı olarak bu protokolün imza ortağıyım. Bunun dışında İl Emniyet Müdürümüz özellikle asayişe yönelik sorunlarla karşılaştığı yaş grubundaki hemşerilerimizin iş edindirilmesi ile ilgili yaptıkları çalışmalarda ve tespitlerde riskli grubun bu konuda eğitilmesi konusunda bir tespitte bulundukları, İş Kurumu yasa gereği, İl Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzde meslek kazandırma kursu veren bir kuruluş olduğu için bu protokolün ortağı” dedi.

Protokolün ve çalışmanın Kütahya’mıza hayırlı olmasını dilediğini, ifade eden Vali Kocatepe, “Belediye başkanımıza böyle bir imkan hazırladığı için, Emniyet Müdürümüzde sadece ildeki emniyet ve asayişin sağlanması değil, geleceğe yönelik olarak da gençlerimizin kazanılması açısından çalışmalarını sürdürdüğü için onlara teşekkür ediyor başarılarının daim olmasını istiyorum” diye konuştu.

Bu projenin belki bir ayrıcalığının da Emniyet Müdürlüğü tarafından toplumun asayişiyle ilgili yapmış olduğu çalışmaları polisiye tedbirlerin dışında bir sosyal proje olarak Belediye ile ortak bir noktada projeyi önerdiklerinin çok anlamlı olduğunu ifade eden Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, “Osmangazi mahallesindeki vatandaşlarımızın toplumla kaynaştırılması onların meslek edindirilmesi ve gençlerimizin geleceğini artık toplumla kaynaşarak alın teriyle bir mesleği icra etmeleri yönünde ilk adımı atıyoruz. Burada 17 kişilik bir grubu bahsedilen proje içinde değerlendireceğiz. Bu proje 2 Mart 2009 da başlayacak 6 Ağustos 2009 da sona erecek. Burada paydaşlarımız gerçekten duyarlı, bu bizim ilk projemiz değil 2. Projemiz olacak. Bu projede yer alanlara yasa gereği 15 TL cep harçlığı verilecektir. Projede çalışanlar kurs sırasında hem bir beceri kazanacak hem de küçükte olsa bir katkı ile bunu değerlendireceklerdir. Kurs bitiminde de yüzde 50 si istihdam garantisi olarak da işe alacağız" şeklinde konuştu.

Protokol İmza törenine Vali Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa İça, İl Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, İş-Kur İl Müdürü Mahmut Yılmaz, İl Mesleki Eğitim Merkezi Müdür v. İzzet Tarhan ve KESTAŞ Müdürü Ömer Vehbi Ermutaf katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 17:25:30
Güncelleme :19 Şubat 2009 Perşembe 17:33:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?