30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Islah'ta korge boru kullanılacak

Gediz Belediyesi tarafından Uluoymak Mahallesi 131 ile 134. sokaklar arasındaki dere, korge boru ile kapatılarak Islah edilecek. Böylece taşkın tehlikesi önlenirken görünüm ve çevre düzeni sağlanacak.

Hazırlanan planlana göre hareket eden Gediz Belediyesi yaklaşık 335 metre uzunluğunda olan dereyi kapatmak için Q80’lik korge boru satın aldı. 

Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, yaptığı açıklamada, "Uluoymak Mahallesi 134 sokakta bulunan dereyi kapatmak için çalışmalarımıza başladık. Mehmet Ersoy Caddesinin hemen alt tarafında bulunan dere 335 metre uzunluğunda ve yağış anlarında Bardakçı Deresine dökülüyor. 

Bu derenin ıslahı görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi ve taşkın tehlikesinin önlenmesi için önem taşıyor. Q80’lik korge boru ile kapalı kanal haline getirerek dere ıslahını gerçekleştireceğiz. Güzergâhın kazım işlemlerinin tamamlanmasının ardından kanal borularının döşeme ve kapatma işlemleri gerçekleştirilecek. Yapımı tamamlanan kapalı kanal yine bardakçı deresi ile birleşecek” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 16:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?