2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

İsmi fidanlarda yaşayacak

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Kaymakamlık öncülüğünde Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı (SYD) tarafından 2 bin 750 ağaç fidanı dikildi.

Gediz Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) içerisinde 30 dekarlık alanda oluşturulan Meryem Koca Hatıra Ormanı’na yapılan fidan dikimi için tören düzenlendi. Törene Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile Simav, Şaphane ve Pazarlar Kaymakamları, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ve belde belediye başkanları, merhum Meryem Koca’nın ailesi, daire amirleri ve okul müdürleri, Gediz, Simav, Uşak ve Denizli Vakıf çalışanları, Tema Vakfı Gediz Temsilcisi İbrahim Zengin, Gediz’de bulunan izci grupları ve öğrenciler katıldı.

Fidan dikiminden önce bir açış konuşması yapan Gediz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Macit Çulha, Merhum Meryem Koca’nın özgeçmişini davetlilere okudu ve daha sonra adına oluşturulan hatıra ormanı hakkında bilgi verdi.

Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise konuşmasında; Simav, Pazarlar, Şaphane Kaymakamları ve tüm davetlilere filen katılımlarından dolayı, özellikle Uşak ve Denizli Valiliği’ne de resmi araçla personel gönderip fidan dikimine katkı sağladıkları için teşekkür etti.

Kaymakam Çorumluoğlu, “Hatıra Ormanımızın etrafı tel örgüyle çevrili olmasından dolayı muhafaza altındadır. Bakım ve sulaması da Gediz Organize Sanayi Bölgesince yapılacak. Buraya önümüzdeki yıllarda ağaç dikimine devam edeceğiz. Ayrıca Meryem Koca adına burada çeşme yapmayı düşünüyoruz. İlerisi için büyük bir ormanı oluşturmanın mutluluğu içersindeyiz” dedi.

Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu tarafından Merhum Meryem Koca’nın ailesine plaket verildikten sonra hatıra ormanına 250 adet sedir, 650 adet fıstık çam, bin 400 adet çam ve 450 adet badem fidanı olmak üzere toplam 2 bir 750 ağaç fidanı dikildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 16:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?