29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

ISO 9001-2000 belgeli vakıf

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, 2006 yılı içerisinde hazırladığı projeler ve uygulamalar ile Türkiye'deki 931 vakıf içerisinde ikinci olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na Uluslar arası 'ISO 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi' verildi.


Biz Danışmalık Hizmetleri Ltd. Şti. Yetkililerince 10 aylık bir çalışmayla hazırlanan ISO 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi için Gediz Kaymakamlığı'nda belge teslim töreni düzenlendi. İlçe Kaymakamı Ali Nazım Balcıoğlu ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu'nun da hazır bulunduğu teslim töreninde vakfın belge almaya hak etmesine ilişkin çalışmaları anlatıldı.


Törende bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ali Nazım Balcıoğlu, 2006 yılı içerisinde Kütahya merkez ve diğer ilçelerdeki vakıflarda toplam 193 proje üretilirken, tek başına 106 proje gerçekleştiren Gediz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın Van İli'nden sonra Türkiye ikincisi seçilerek ödül aldığını söyledi. Vakfın iş kurmaya yönelik kültür mantarcılığı, demir doğrama, mobilya ve berber meslekleri, Geçici İstihdama yönelik piknik alanları temizliği, bakıma muhtaç insanlara hizmet, meraların temizliği ve bakımı, Sosyal Hizmet Projeleri'nde ise köy ve beldelerde kanalizasyon ve fosseptik, heyelanlı bölgelerin ağaçlandırılması ve Gelir Getirici Proje dallarında hayvancılık, kaşıkçılık gibi alanlarda vatandaşlara destek verici projelere imza attığını belirten Kaymakam Balcıoğlu, "Vatandaş memnuniyetine göre yaptığımız vakıf çalışmalarımızın Uluslar arası ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi standartlarında olduğu belgelenmiştir. Çalışma kalitesinin artarak devam etmesi gerekir. Bu belgenin alınmasında emeği geçen başta Vakıf Müdürü Macit Çulha ve tüm vakıf çalışanlarına, ayrıca bu çalışmada vakfın kalite standartlarını uygulaması amacıyla eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Biz Danışmalık Hizmetleri Şirketi yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.


Türkiye'de, Uluslar arası 'ISO 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'nin ilk kez Gediz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na verildiği belirtildi.

..
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 12:52:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?