2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

İspanyol devinin yeni üssü Kütahya

İspanya'nın sanayi devi Fagor Firması'nın üst düzey yöneticileri, incelemelerde bulunmak üzere Kütahya'ya geldi.

Firmanın Dünya Başkanı Keda Bedıaluınneta, Mondragon Gurubu Başkan Yardımcısı Jose Luis Lizarbe ve Fagor Gurubu Türkiye Genel Müdürü Güçlü Kaplangı, Belediye Başkanı Mustafa İça'yı ziyaret ederek bilgi alış verişinde bulundu.

Ziyarette konuşan Başkan Mustafa İça, “İspanya’nın büyük yatırım grubu olan Fagor Firması, endüstriyel mutfak ekipmanları yatırımı ile ilgili fiili uygulama aşamasına geldiler. Başından beni yanımızda olan Türkiye Genel Müdürü Güçlü Kaplangı'ya çok teşekkür ediyorum. İçten diyaloglarla her türlü problemi çözmeye çalıştık. Valimizin destekleriyle Özel İdaremizin yapmış olduğu yer tahsisine de ayrıca teşekkür ediyorum. Geldiğimiz noktaya değinecek olursak Fagor Gurubu yetkilileri bugün yatırım yapacakları yeri görmek, yapılacak olan çalışmalarına hız kazandırmak için bizi ziyaret ettiler.

Öncelikle Fagor firmasının Kütahya’da neler yapmak istediği konusunda sizleri bilgilendirmek istiyorum. Yatırım alanının zemin etütleri tamamlanmış durumda. 15 Şubattan itibaren ruhsat alabilecek duruma geliyorlar. İnşaata fiilen başlayabilirler. İnşaatlara da Mayıs- Haziran gibi başlayacaklar. Umuyoruz ki 2009 yılının sonuna geldikleri zaman fabrika alanlarının bitirilerek, 350 kişilik bir vardiya ile üretime başlayacaklar. Bu sayı ilerleyen zamanda 3000 kişiye ulaşacak. Tabii ki bu sayı 3 bin kişiyle kalmayacak. Gelen yan sanayilerle birlikte bu sayı mutlaka artacaktır. Yapılacak yatırımların Kütahya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Fagor Grubu Türkiye Genel Müdürü Güçlü Kaplangı da, şunları ifade etti: “Mondragon Gurubu için Fagor ve diğer birçok şirket açısından Türkiye önemli bir ülkedir. Türkiye’de üretim yatırımlarını kaydırmak ve üretim yapmak burada sanayi oluşturmak dünyanın çeşitli yerlerinde oluşturduğumuz sanayileri, fabrikaları Kütahya’ya taşımak çok önemlidir. Özellikle Asya pazarı, Balkan pazarları ve Avrupa pazarlarının bir kısmı, Sovyetler Birliği ve eski dağılan Sovyetler Birliği Ülkeleri, Afrika ülkelerinin bir kısmı, Orta Doğu Ülkeleri ile bütün bunları kapsayacak olursak Türkiye stratejik öneme sahip ve bu ülkelerin arasında köprü konumundadır. Bu nedenle dünyada küresel ekonomide rekabeti sağlayacak adımların atılması açısından Türkiye’yi seçtik. Türkiye’de olmaktan çok mutluyuz. Fagor Gurubu ile başlayan yaklaşık 220 tane olan şirketlerimizden 2 tanesi Türkiye’dedir. 3 tane şirketimizde burada yatırıma hazırlanıyor. Belediye Başkanımız Mustafa İça, idare amirlerimiz ve Valimiz Şükrü Kocatepe tarafından sunulan bu imkân, yatırımlarımızın direk olarak koşullanması açısından bir zemin teşkil etmiştir. Bundan dolayı da çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sizlere de teşekkür ediyoruz” dedi.

Firmanın Dünya Başkanı Keda Bedıaluınneta, Mondragon Gurubu Başkan Yardımcısı Jose Luis Lizarbe ve Fagor Gurubu Türkiye Genel Müdürü Güçlü Kaplangı, Kütahya’ya yatırım yapacak olmalarından dolayı duydukları heyecanı dile getirerek, desteklerinden dolayı yetkililere teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 15:45:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ferit Dağdelen IP: 212.174.9.xxx Tarih : 21.01.2009 08:43:53

Böyle yatırımların bir an önce başlamasını ve başka yatrırımların şehrimize gelmesini çok istiyoruz..