2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

İsrail saldırılarına kınama

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden Saman Pazarı sarrafları, İstanbul'daki Musevi kuyumculardan alışveriş yapmama kararı aldıklarını da belirtti. Sarraflar adına bir açıklama yapan Kütahya Kuyumcular Derneği Başkanı Sadık Aytemur, İsrail'in Gazze'ye yaptığı hava ve kara harekatını kınadıklarını belirterek, "Masum kadın ve çocukların öldürülmesinin hiçbir izahı olamaz. İsrail insanlık suçu işliyor. Özellikle son yapılan okul saldırısını kınamak için dükkanlarımıza siyah kurdeleler astık.

Tarih bu saldırıları kara bir leke olarak kaydedecektir. Kütahyalı sarraflar olarak İstanbul'daki Yahudi kuyumculardan alışveriş yapmama kararı aldık. Ayrıca İsrail'in ortak olduğu şirketlerden de alışveriş yapmayacağız" ifadelerini kullandı. Aytemur, başlattıkları protesto eylemine halkın da destek vermesini istedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 17:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yurt tas IP: 88.251.247.xxx Tarih : 8.01.2009 02:17:11

TEBRİKLER...INCE RUHLU SANATKAR INSANLARIN MESLEGI OLAN KUYUMCULARDAN BEKLENEN GUZELLIKTE BIR DAVRANIŞ. KUTAHYALI KUYUMCULARI KUTLUYORUM. BRAVO BASKAN....ULKEMIZDEKI ISRAIL DESTEKCILERINE GUZEL BIR UYARI VERILMIS.