7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

İsrail'e lanet yağdı

KÜTAHYA'DA İSRAİL'İ PROTESTO MİTİNGİ

İsrail güçlerinin, 'Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım' kampanyası kapsamında Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoya müdahale etmesini Kütahya'da toplanan yüzlerce kişi protesto etti. Gösteride, kalabalık tarafından bir İsrail bayrağı ateşe verildi.

Sivil toplum kuruluşları öncülüğünde Sevgi Yolu üzerinde toplanan yüzlerce kişi, İsrail'in yardım gemilerine saldırarak çok sayıda kişiyi öldürmesi ve onlarca kişiyi de yaralamasına lanet yağdırdı.

'Kahrolsun İsrail', 'Allahü Ekber' sloganlarının atıldığı mitingde basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Kütahya Şube Başkanı Ömer Faruk Evren, 'Kardeş şehrimiz Gazze'ye ulaşacak insani yardımı, tüm uluslararası hukuku çiğneyerek engelleyen, işgalci terörist ülkeyi şiddetle kınıyoruz. İsrail bunun sonuçlarına katlanacaktır. İskenderun'da ve diğer şehirlerimizde meydana gelen olayların perde arkasında İsrail'in bulunduğunu ve gündemi değiştirmek için bu olayları gerçekleştirdiğini ve PKK'yı da taşeron olarak kullandığını da biliyoruz'' dedi.

İsrail'in ülkedeki büyükelçiliğinin kapatılmasını, Birleşmiş Milletler ve OECD üyeliğinden çıkarılması gerektiğini kaydeden Evren, Kütahyalı İHH gönüllüsü İlhan Dirgin'in de bulunduğu yardım filolarına müdahele edilmesini lanetlediklerini bildirdi.

KÜTAHYA'DA İSRAİL'İ PROTESTO MİTİNGİ
KÜTAHYA'DA İSRAİL'İ PROTESTO MİTİNGİ
KÜTAHYA'DA İSRAİL'İ PROTESTO MİTİNGİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 20:26:04
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 20:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?