2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

İstanbul'da Kütahya derneği

(ÖZEL HABER) KÜTAHYALILAR DERNEK ÇATISI ALTINDA BULUŞTU

İstanbul'da yaşayan Kütahyalılar, uzun bir aradan sonra yeniden dernek çatısı altında biraraya geldi. Açılış töreninde, Kütahya yöresine özgü rengarenk leblebiler ikram edildi.

Fatih Vatan Caddesi üzerinde yer alan Kütahya İlinde Yaşayanlar Derneği İstanbul Şubesi, düzenlenen törenle açıldı. Törene derneğin İstanbul Şube Başkanı Halit Ceylan, dernek yöneticileri, bazı işadamları ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış programında davetlilere, Kütahya'ya özgü rengarenk leblebiler ikram edildi.

İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Dernek Başkanı Halit Ceylan, "İstanbul'da yaşayan Kütahyalı hemşehrilerimize bu derneğimiz sayesinde yardımcı olacağız" dedi.

1999 yılında dernek faaliyetlerine ara verdiklerini belirten Ceylan, yeni mülk edindikleri binada tekrar faaliyetlerine kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi. Ceylan, "Geçmişten aldığımız şevkle bundan sonra da İstanbul'da yaşayan öğrencilerimize hizmet vereceğiz. Derneğimizin dünyaya açılan bir pencere olmasını hedefliyoruz. Bunun için 6 hedef belirledik. Bundan önceki 3 hedefimizi gerçekleştirdik. Bunlardan bir tanesi bu hizmet binasının açılmasıydı. Bundan sonraki hedeflere de rahatlıkla ulaşabileceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Kütahya yöresine özgü leblebilerin ikram edildiği açılış programında Ceylan, leblebinin aslının Kütahya Tavşanlı'ya ait olduğunu ifade ederek tanıtım açısından da Kütahyalıların çok mütevazı davrandıklarını dile getirdi. Ceylan, "Kütahya yeni açılan bir çeyiz sandığıdır. Her açıldığında yeni bir şeyler çıkar" diyerek sözlerini tamamladı.

(ÖZEL HABER) KÜTAHYALILAR DERNEK ÇATISI ALTINDA BULUŞTU
(ÖZEL HABER) KÜTAHYALILAR DERNEK ÇATISI ALTINDA BULUŞTU
(ÖZEL HABER) KÜTAHYALILAR DERNEK ÇATISI ALTINDA BULUŞTU
(ÖZEL HABER) KÜTAHYALILAR DERNEK ÇATISI ALTINDA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2009 Pazar 09:48:03
Güncelleme :18 Ekim 2009 Pazar 12:02:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat aldemir IP: 88.247.191.xxx Tarih : 18.04.2010 19:09:14

sevgılı  baskanımız   ben  emet  aydıncıkdan murat  6 yıldır  istanbuldayım  bir  kütahyalı  hemserıme  raslamadım   ama   interneten  buldum   sonunda  bende    kutahyalılar  derneyıne  katılmak istıyorum  sızce  mumkunmu  tel  05393596146