3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

İşte Türkiye'nin en bozuk yolu

Kütahya’nın Simav Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Avseven, Simav’ın gelişip kalkınmasının önündeki en büyük engelin bozuk yolları olduğunu söyledi.

Türkiye’nin en bozuk yollarının Simav’da bulunduğunu vurgulayan Avseven, Simavlı şoförlerin bozuk yollarda adeta cambazlık yaparak mesleklerini icra etmek zorunda kaldıklarını kaydetti. Simav’ı büyük şehirlere bağlayan 90 kilometrelik Simav-Sındırgı ile 145 kilometrelik Simav-Kütahya karayolunun 16 kilometrelik Uğurlu Güme kısmının yıllardır ihmal edildiğine dikkat çekmek üzere gazetecilere açıklamalarda bulunan Avseven, Simav’ın bozuk yolları nedeniyle tarihe geçtiğini bildirdi.

Dillere destan doğal güzellikleri, kaplıcaları, yer altı zenginlikleriyle ünlü Simav’ın gelişip kalkınması için yollarının yapılması gerektiğine işaret eden Avseven, bu konuda daha çok canlar yanmadan devletin elini çabuk tutmasını istedi. Söz konusu Simav-Sındırgı ile Simav Kütahya karayollarındaki virajlar ve bozuk zemin yüzünden her yıl meydana gelen sayısız trafik kazaları sonucu can ve mal kayıpları yaşandığına dikkat çeken Avseven, televizyonlarla diğer kitle iletişim araçlarında Türkiyenin en bozuk yolu nerde sorusunun cevabının Simav olduğunu vurguladı.

Simav’ın bu günkü haliyle bu yolları hak etmediğini dile getiren Avseven, Simav-Sındırgı ile Simav Kütahya karayollarında iki aracın bile yan yana geçemediği pek çok sayıda keskin virajlar bulunduğunu ve vatandaşların bu virajlara ölüm virajları adını koyduklarını hatırlattı. Devletin Simav’ın yollarını bir an önce yapması hususunda elini çabuk tutmasını isteyen Avseven, Şoför esnafı yıllardır yollarımızda adeta cambazlık yaparak işlerini görüyorlar. Daha çok canların yanmaması için yollarımızın bir an önce yapılmasını ve standart hale getirilmesini istiyor ve bekliyoruz şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 15:37:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?