2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

İşyerini kendisi yakmış!

Kütahya'da dün bir dükkanda meydana gelen yangının, borçlarını ödeyemeyen iş yeri sahibi tarafından kasten çıkarıldığı tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre, Paşamsultan Mahallesi Hürriyet Caddesi Vakıf İşhanı'ndaki giyim mağazasında dün gece 04.00 sıralarında çıkan yangın ve sonrasında meydana gelen patlamada, çevredeki çok sayıda iş yeri hasar gördü. Polisin yaptığı araştırmada, yangının borçlarını ödeyemeyen dükkan sahibi A.K. tarafından kasten çıkarıldığı belirlendi.

A.K., polise verdiği ifadede, olay gecesi aracından pet şişe ile 2.5 litre benzin çekerek eşi B.K. ile birlikte iş yerine geldiğini belirtti. Toptancılara yüksek miktarda borcunun bulunduğunu ifade eden A.K., işlerinin iyi gitmemesi üzerine bunalıma girdiğini, bu yüzden iş yerini ateşe verdiğini anlattı.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait binanın sigortalı olduğu, yangın sebebiyle 120 bin TL maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. A.K. ve B.K., polisteki ifadelerinin ardından 'kasten yangın çıkarmak ve mala zarar vermek' suçundan adliyeye sevk edilecek.

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 14:03:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?