3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

İtfaiyeden yangın uyarısı

Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz mevsimde orman, anız ve ekin yangınlarının çok olduğuna dikkat çekerek, vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklama şöyle: "Yaz mevsiminde yangın tehlikesi çok daha fazla. Bu mevsimde insan kaynaklı yangınlar artıyor. Orman, anız ve ekin yangınları çok daha fazla oluyor. Vatandaşlarımız daha dikkatli olmalıdır. Biraz tedbir alıp özen gösterirsek, bu mevsimde yangın sayısını azaltabiliriz. Piknikçilerden rastgele ateş yakmamalarını ve ormanlık alanlara pikniğe gelirken yalnızca piknik tüpü götürmelerini rica ediyorum. Sürücülerin sigara izmaritlerini söndürmeden yol kenarlarına atmamaları lazım. Çünkü yangınların sebeplerinden biri de budur. Bir de çiftçilerimizin tarlalarında çalışırken ateş yakmamaları gerekiyor. Yaz mevsimini tehlikesiz geçirmek için vatandaşlarımızın kendi çaplarında tedbir almalarını istiyoruz."

Açıklamada, vatandaşların yangını fark ettiklerinde acilen ücretsiz olan 110 numaralı Yangın İhbar Hattı'nı aramaları gerektiğini belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 14:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?