3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

'İttifaka karşı yarıştık'

AK Parti Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu, yerel seçimlerde Tavşanlı Belediye Başkanlığı'na Mustafa Güler'in seçildiğini, İl Genel Meclisi üyeliklerine bakıldığında ise ilçe merkezinde AK Parti'ye 16 bin 797 oy çıktığını söyledi. Ordu, bağlı köyler ile birlikte oy dağılımına bakıldığında ise AK Parti'ye 30 bin 927 oy çıktığını ve en yakın partinin ise 18 bin 700 oy aldığını belirtti.

Yerel seçimlerin ilçeye hayırlı olmasını dileyen Milletvekili Hüsnü Ordu şunları söyledi: Ortada gözüken bir gerçek var. Seçim sürecinde Saadet Partisi ile Demokrat Parti ittifakını açıklamıştı. Bunun dışında diğer bazı partilerin de bir miktar ittifakını görüyoruz. Tabi sonuçta bu makamlar bir emanettir. Bu anlamda bize oy veren vermeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Biz bu duruma saygı duyuyoruz" dedi.

Geçen 15 yıllık dönemde önemli eserler bıraktıklarını söyleyen Ordu, "Bu emanetler gerçekten zor yerlerdir. (Bu emaneti göklere ve yerlere teklif ettik. Onlar emanetin sunumundan korktular ve onlar bu emaneti almaktan korktular) deniliyor. Sorumluluğun ne kadar büyük olduğunu ve en güçlü varlıkların bile bu sorumluluğu almadığını ifade etmek istiyorum. Ancak biz zaman zaman bu emaneti taşımaya çalışıyoruz. İnşallah bu emanet bundan sonra iyi bir şekilde yürür diye düşünüyorum ve dua ediyorum" diye konuştu.

Ordu şunları söyledi: "Biz geçirdiğimiz bu 15 yıllık dönem zarfında emanete hıyanetlik yapmadığımız kanaatindeyiz. Biz memleketimizde bu süreci yaşanların da böyle düşündüğü kanaatindeyiz. Bu seçim sürecindeki propagandalarda şunları yorumluyoruz. Belediye başkanı adayımızın yüzü gülmüyor. Milletvekili insan içine çıkmıyor. İlçe başkanı şöyle gibi bir takım insan fıtratı ile ilgili de olsa söylentiler alıyoruz. Böyle bir şey varsa bunlar söylensin. Ama başka şeyler söylenmesin. Örneğin, çaldılar, çırptılar, emanete hıyanet ettiler, çalışmadılar, özel hayatlarında gayri ahlaki şeyler yaptılar, zamanlarını boşa geçirdiler demiyorlar. Biz göreve geldiğimizde belediyenin uçan kuşa borçları vardı. Esnafa, piyasaya, personeline para ödeyemeyen, aracı gereci olmayan bir Tavşanlı teslim almıştık. Belediyelerde belediyenin yaptığı ihalelerde bir takım işler de tespit ettik. Bunlara da mani olduk. Biz o tarihlerde kasayı son derece duyarlı bir şekilde sahip olmaya gayret sarfettik. Başkanın yüzü gülmüyor, ciddi duruyor, milletvekilimiz tepeden bakıyor söylentilerine katılmıyorum. Hem belediye başkanlığı dönemimde hem de milletvekili döneminde bir sürü mahalleyi ziyaret etmişimdir. Mahalleler sudan geçilmiyordu. Her taraf çamurdu. Oraları düzenledik. Seçim atmosferi haricinde sürekli mahallelerle irtibat halinde olduk. Bu yönde vatandaşlardan da çok sayıda teşekkürler aldık. Bize yapılan bu tür sözler gıybet ile ilgilidir. Öne çıkan insanlar olduğunda eğer hizmeti ile ilgili eleştirecek bir şeyi yoksa böyle söylentiler çıkabiliyor. Bu fitne ve kavganın içinde olmayacağız. Önemli olan insanların duruşudur."

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 12:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?