2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

İzne geldi aday oldu

Almanya'nın 60 bin nüfuslu Göppinsen şehri Rechberhausen Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde 36 yıldan bu yana çavuş olarak görev yapan ilkokul mezunu 6 çocuk babası Recep Çetkin, (52) izinli geldiği memleketi Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Yemişli beldesine bağımsız belediye başkan adayı oldu.

İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı başvurunun ardından belediye kıraathanesinde toplanan kalabalığa adaylığını açıklayan Çetkin, Almanların belediyecilik ekolünü hizmet fakiri Yemişli beldesine kazandırmak istediğini söyledi. Belediye başkanlığı maaşında gözü olmadığını vurgulayan Çetkin, vatandaşların teveccühü ile seçilmesi halinde belediye başkanlığından alacağı para ile dışarıda okuyan başarılı üniversite öğrencilerine burs imkanı sağlayacağını ifade etti.

Duygusal anların yaşandığı basın açıklaması esnasında gözyaşlarını tutamayan Çetkin'i vatandaşlar sakinleştirdi. Beldesinde belediye başkanlığı yarışına katılan DP, AK Parti ve MHP'li adaylara başarılar dileyen Çetkin, parasını, pulunu ve Almanya'da edindiği birikimlerini bundan sonra çok sevdiği ve gönülden bağlı olduğu doğup büyüdüğü ve 36 yıldır hasretini çektiği memleketi Yemişli beldesi için harcamaya hazır olduğunu ifade etti.

Beldesine özlenen Avrupai tarzda hizmet edebilmek için 6 bin TL tutarındaki maaşını ve işini bırakmaya hazır olduğunu ifade eden Çetkin, Almanya'da belediyecilik konusunda edindiği bilgi birikimi ve tecrübelerini 2 bin nüfuslu beldesi Yemişli'yi Avrupai bir kente dönüştürmek arzusunda olduğunu ifade etti.

Yemişlinin iyi yönetilmediğini vurgulayan Çetkin, gerçekleştireceği önemli projeler sayesinde beldesinin kısa sürede çevresinde örnek olarak gösterilecek çağdaş ve modern bir kente dönüşeceğini kaydetti. Çetkin, bunun için de Almanya'da olduğu gibi geceli gündüzlü çalışacağına dair söz verdi.

Beldesini vatandaşlarla birlikte yöneteceğini ve projelerini hayata geçirmeden önce halka mutlak surette danışacağını anlatan Yemişlinin bağımsız adayı gurbetçi Çetkin, projelerini önümüzdeki günlerde vatandaşlarla paylaşacağını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 17:53:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?