8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Jandarma Taburu taşınacak!

MHP KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ ALİM IŞIK:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, Evliya Çelebi Mahallesi'nde konuşlanan Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı'nın AK Partili yerel yöneticilerin önerileriyle en geç 2012 yılında Kastamonu iline taşınacağını iddia etti.

Alim Işık, AK Partili yöneticilerin yıllardır Kütahya’ya hizmet sunan Jandarma Er Eğitim Taburunun konuşlandığı arazisine göz diktiğini ve bu araziye rant elde etmek amacıyla konut yapılmak istendiğini iddia etti. Taburun Kütahya’dan taşınması halinde ilin ekonomisinin bundan olumsuz yönde etkileneceğine dikkat çeken Alim Işık, Kütahya halkının AK Partililer tarafından kandırılıp uyutulduğunu söyledi.

Konunun açıklığa kavuşması için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına 25 Ocak 2010 tarihinde verdiği soru önergesine verilen cevapta Jandarma Genel Komutanlığı’nca “Kütahya ilinde konuşlu bulunan 1.Jandarma Tabur Komutanlığının kısa vadede yeni bir kışlaya konuşlandırılması kapsamında bir çalışma yürütülmemektedir” ibarelerinin de kısa vade olarak 2010 yılını kapsadığını, 2011 veya en geç 2012 yılında taburun Kastamonu iline taşınmasını beklediğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2010 Salı 13:04:01
Güncelleme :13 Nisan 2010 Salı 16:25:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?