30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Jandarmadan 'Çardak' operasyonu

Konya jandarması tarafından 7 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "Çardak" operasyonunda, organize suç örgütü kurarak dolandırıcılık yöntemiyle 2 milyon YTL tutarında büyükbaş hayvan aldığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildi. 

Jandarma ekipleri Konya başta olmak üzere İstanbul, Mersin, Aydın, Kütahya, Karaman ve Afyonkarahisar ile bu illere bağlı ilçelerde büyükbaş hayvanları senet vererek satın alan örgütün, senetleri ödemediği, haklarını arayan hayvan sahiplerini de tehdit ederek boş senet imzalattığının ileri sürülmesi üzerine 6 aylık takip sonunda operasyon düzenledi. Evlere yapılan baskınlarda örgüt lideri Cafer D.'nin de (46) aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Meram İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorguları süren şüpheliler sabah erken saatlerde Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. 

Örgütün dolandırıcılık yöntemiyle satın aldığı hayvanları Konya'da mezbahalarda kestirerek sattığı, elde edilen gelirle de örgüt üyelerinin lüks yaşam sürdüğü iddia edildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 11:50:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?