29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Jandarmadan 'Foya' operasyonu

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde benzin istasyonu sahibi bir kişi, bozuk ve kaçak akaryakıt satmak ve çete kurmak suçlarından 7 adamı ile birlikte gözaltına alındı. 

İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı ekibi, İzmir, Balıkesir, Kütahya ve Mersin illerinde benzin istasyonlarına bozuk ve kaçak akaryakıt satıldığı ihbarını aldı. Yapılan çalışmalar sonrası akaryakıtların Kemalpaşa ilçesinde C.T.'nin (45) benzin istasyonundan satıldığı tespit edildi. Çete lideri ve elemanlarını 1 yıl boyunca takibe alan ekipler, "FOYA" adını verdikleri operasyonun düğmesine bastı. Hakim kararı ile benzin istasyonlarına ve evlere baskın yapan ekipler, çete lideri C.T. ile 7 adamını yakaladı. 

Zanlıların ev ve istasyonlarında yapılan aramada, 7 tabanca, 5 av tüfeği, 400 bin YTL değerinde 40 adet senet, mağdurlara ait gayrimekul tapuları, 1 adet akaryakıt tankeri ile 30 bin litre solvent katkılı kaçak akaryakıt ele geçirildi. Gözaltına alınan C.T.'nin yine aynı suçtan sabıkası bulunduğu öğrenilirken," Çete kurmak ve akaryakıt kaçakçılığı" yapmak suçlarından 8 kişi, 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. 

SİSTEM NASIL İŞLİYOR 

Çete lideri C.T., Kemalpaşa'da kendi istasyonunda bozuk ve kaçak akaryakıt elde ediyor. Akaryakıtları tankere dolduran C.T. daha sonra değişik illerde bulunan benzin istasyonlarına giderek kaliteli akaryakıt satacağını söylüyor. C.T.'ye inanan istasyon sahipleri çek ve senet vererek akaryakıtı alıyor. Ancak sonra akaryakıtın bozuk olduğunu farkeden iş yeri sahipleri, akaryakıtı geri iade edeceğini söylüyor. C.T. de yeniden daha kaliteli akaryakıt gönderiyorum, diyerek tekrar yine bozuk akaryakıtı
gönderiyor. Bozuk akaryakıtı farkeden işyeri sahibi tekrar iade etmek isteyince C.T. de kabul etmeyerek işyeri sahibine çete elemanlarını göndererek baskı kurup çek ve senetleri tahsil ediyor.

.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 11:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?