2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

'Kaçırıldım' dedi yalanı ortaya çıktı

AİLESİNİN 12 GÜNDÜR ARADIĞI KIZ, KÜTAHYA'DA ORTAYA ÇIKTI

Kütahya’da, gece 23.00 sıralarında bir ihbar alan polis, 15 yaşında bir kız çocuğunun zorla kaçırıldığı bilgisine ulaştı.

Edinilen bilgiye göre, 12 gün önce Iğdır’daki evinden kaçırıldığını iddia eden S.Ş. (15) polisi arayarak “zor durumdayım. 12 gündür beni bir evde hapsediyorlar. Beni Iğdır’dan kaçırdılar. Ben şimdi bir fırsatını bulup evden kaçtım. Peşimdeler ve yakalanmak üzereyim” dediği öğrenildi. 

Bu ihbar üzerine harekete geçen Kütahya polisi kısa süre içinde kızı Kütahya Devlet Hastanesi Acil servisine sığınmış olarak buldu. Kendisini zorla kaçırdığını ve 12 gündür evinde hapsettiğini iddia ettiği Veli D.(39)’yi de hastaneye yakın bir alanda yakalayan polis, büyük bir kaçırma olayını çözdüğünü düşünürken, olayın perde arkası çok farklı çıktı.

Kütahya’da işçi olarak çalışan V.D. eşinden boşanmıştı. Yeniden evlenmek isteyen V.D., arayış içinde idi. Bundan birkaç yıl önce, bir tanıdığının aracılığı ile Kars ve Iğdır illerine giderek, kendisiyle evlenebilecek özelliklerde bir bayan aramaya başladı. Iğdır ilinde S.Ş.’nin ailesi ile tanışan V. D. S.Ş.’nin ablası T.Ş. ile evlenmeye niyetlendi. T.Ş.’nin daha önce başından bir evlilik geçtiğini öğrenen V.D. birkaç gün Iğdır’da bu aile ile kaldıktan sonra Kütahya’ya geri döndü.

3 aydır telefonla Veli D. ile görüşen 15 yaşındaki S.Ş.’nin “ailem beni istemediğim biriyle evlendirmek istiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Kütahya’ya gelirsem bana yardımcı olur musun?” dediği iddia ediliyor. Veli D.’ de S.Ş.’ye bakabileceğini ve gelmesini söylediği öğrenildi. 12 gün önce Iğdır’dan bir otobüs firması ile Eskişehir’e kadar gelen S.Ş.’yi karşılayan V.D.'nin , S.Ş. ile 12 gündür aynı evde kaldıklarını, ancak aralarında en ufak bir şeyin geçmediğini söylediği iddia ediliyor.

Kızın kendi kendine bir senaryo yazdığını ve suçlamaları kabul etmeyen Veli D.’nin “kesinlikle zorla alı koyma, eve hapsetme ya da kaçırma diye bir şey söz konusu değildir. Kendi isteğiyle geldi, bana evimde kalmak istediğini söyledi. Gece de bir den bire kapıdan çıkarak kaçmaya başladı. Ne olduğunu anlayamadım. Bende peşinden gittim. Kovalamadım. Sadece ne olduğunu anlayabilmek için koştum. O sırada polis beni yakaladı” dediği iddia ediliyor.

Tarafların ifadesi alındıktan sonra V.D. serbest bırakılırken, yazdığı senaryo ile Kütahya polisini ayağa kaldıran S.Ş. 12 gündür ayrı olduğu ailesine teslim edildi.

AİLESİNİN 12 GÜNDÜR ARADIĞI KIZ, KÜTAHYA'DA ORTAYA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 16:40:00
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 19:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?