2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Kadın avukat ve kızı 1,5 aydır kayıp

KADIN AVUKAT VE KIZI 1,5 AYDIR KAYIP

Kütahya'da, internette tanıştığı bir kişi ile evlenmek isteyen ancak hastalığı yüzünden ailesinden izin alamayan kadın avukat, eski eşinden olan 8 yaşındaki kızını da alarak kayıplara karıştı.

Panik depresif-psikoz teşhisi ile son 15 yılda 3 kez kliniğe yatarak psikolojik tedavi gören 35 yaşındaki F.B. isimli avukat, şansız bir evlilik sonrası eşinden boşanarak baba evine geri döndü. 8 yaşındaki kızı E.G. ile babasının yanında yaşayan genç avukat, hastalığının pençesinden bir türlü kurtulamadı. Sürekli depresyon halinde olup agresif hal ve davranışlarda bulunan genç kadın son zamanlarda tedavi olmayı kabul etmezken, kendisini hastaneye götürmeye kalkışan ailesine de karşı çıktı.

İddiaya göre; F.B. internetten tanıştığı Ankara'da oturan bir kişi ile evlenmek istedi ancak ailesinden ret cevabı aldı. F.B., daha sonra internetten İstanbul'da ikamet ettiğini söyleyen, kendisini ilk olarak iç mimar, sonra MİT mensubu, JİTEM elemanı, özel harekatçı olarak tanıtan, zaman zaman ameliyat olup yüzünü değiştirdiğini ve devlet adına çalıştığını anlatan biri ile tanıştı. Bu kişi, kısa bir süre sonra, kendisini takip ettirdiğini, aslında kendisini çok sevdiğini, evlenmek istediğini söyleyerek

genç avukatın kalbine girmeyi başardı. Ama ailesi yine karşı çıktı ve ikinci evlilik teşebbüsü de gerçekleşmedi. Adının önce Raşit, sonra Cengiz, sonra Ali olduğunu söyleyen kişi ile yaklaşık 2 yıl internetten ve birkaç kez de yüz yüze görüşen F.B'nin, evliliğine karşı çıkan 70 yaşındaki annesini ve 73 yaşındaki babasını da defalarca dövdüğü iddia edildi.

 

ÖNCE SIĞINMA EVİNE YERLEŞTİ, SONRA KAYBOLDU

Genç kadın bir süre sonra 8 yaşındaki kızını da alarak evden ayrılarak 2 hafta boyunca Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesindeki sığınma evinde kaldı. Ailesi, kısa süre sonra izine ulaştı ancak kuruma gittiklerinde kızlarının sığınma evinden de kendi isteği ile 19 Kasım 2009 tarihinde ayrıldığı söylendi. Bir müddet arayışlarına devam eden aile, başarılı olamayınca kayıp başvurusunda bulundu. Ertesi gün kızlarının Eskişehir'de bulunduğu haberini alan aile karakola gitti ancak F.B.'nin reşit olması sebebiyle

salıverildiği söylendi. Bir sonraki gün ise İstanbul, Kadıköy'de tekrar bulunarak yine reşit olduğu için salıverildiği bilgisine ulaşıldı.

 

"HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORUM"

Yaklaşık 1,5 aydır haber alınamayan genç avukatın babası emekli savcı Hatay Börtüçene (73), kızı ve torununun hayatından endişe ettiğini, torunlarının okulundan, arkadaşlarından, sosyal çevresinden uzakta kaldığını, kızlarının da barodan atılmak üzere olduğu söyledi. Baba Börtüçene, "Kızım, araları bozuk bile olsa annesini sürekli arardı. Ancak 1,5 aydır bizi aramadı. Kendisinden bir daha haber alamadık. Kızımın ve torunumun hayatlarından endişe etmeye başladık. İnternette tanıştığı Raşit U. isimli

kişinin bu olayla bağlantısı olduğunu düşünüyoruz. Üçünün de fotoğraflarını dağıttık. Bize gelen son bilgi İstanbul, Beşiktaş'ta görüldükleri. Ancak bir izine rastlamadık. Raşit U. isimli şahıs hakkında İstanbul Başsavcılığı'na vermiş olduğumuz suç duyurusu mevcuttur. Üçünden herhangi birini görenlerin polise haber vermelerini istiyoruz. Görenler lütfen bize veya polise ulaşsın" diye konuştu.

KADIN AVUKAT VE KIZI 1,5 AYDIR KAYIP
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 16:24:03
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 18:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?