2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Kadın çiftçiler Emet'te yarıştı

Tarım Bakanlığınca Türkiye genelinde yapılan bayan çiftçiler yarışmasının bölge yarışması Kütahya’nın Emet ilçesinde yapıldı.

Dünya çiftçiler günü nedeni ile yapılan etkinlikler çerçevesince ; bayan çiftçiler bölge final yarışması düzenlendi. Yarışma Kütahyanın tek 5 yıldızlı oteli olan Emet Termal Resort ‘ta yapıldı.

Yarışmaya, Tarım Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme genel müdür yardımcısı Osman Şimşek, Kütahya Tarım il müdürü Bekir Gencer, Emet Kaymakamı M.Fatih Geyim , AK Parti Kütahya Milletvekili Hüseyin Tuğcu ve büyük bir halk topluluğu katıldı.

İllerinde ki yapılan yarışmada birinci olan Ankara, Afyonkarahisar, Uşak, Çorum, Yozgat, Kütahya, Eskişehir, Bilecik, Kırıkkale, Aksaray ve Kırşehir li yarışmacılar bölge final yarışmasına katılmayı hak kazanmıştı.

Yarışmada, çiftçilik ve sebze, meyve ve hububat ürünleri ile tarım alanlarında yapılan çalışmaları içeren sorular soruldu. Yarışmada 15 soruya da doğru cevap veren Kırşehir ekibi 150 puanla birinci, 14 soruya doğruyu yanıtlayan Bilecik ekibi 140 puanla 2. oldu. 3.'lük ise çok çekişmeli geçti. Diğer yarışmacıların puanları eşit olunca altın sorulara geçildi. Altın sorular sonunda Çankırı ekibi ise 170 puan alarak yarışmanın 3 ncüsü oldu.

Yarışma biricisi olan ekibin her iki yarışmacısına bin 500'er TL, ikinci olan ekibin her iki yarışmacısına biner TL ve üçüncü ilin yarışmacılarına ise 750'şer TL para ödülü verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 11:45:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?