3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Kadın çiftçilere elma bahçesi

Kütahya'nın Pazarlar ilçesine bağlı Sofular beldesinde oturan Gülşen Karaköse ve Zahide Keskin isimli bayanlara, İl Tarım Müdürlüğü tarafından 1’er dönümlük elma bahçesi tesis edildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından bayanları üretime kazandırmak amacıyla başlatılan projenin startı Sofular beldesinde verildi.

Proje hakkında görüşlerini açıklayan bayan çiftçilerden Gülşen Karaköse “Tarım Müdürlüğümüzün bayan çiftçileri desteklemelerinden son derece memnunuz. Beldemizde açılan kurslarla ve yapılan eğitimlerle bayan çiftçiler artık bilinçli olarak tarım yapmaya başladılar. Böyle bir örnek bahçe tesisi yapılırken de bayan çiftçilerin seçilmiş olması bizi gururlandırdı. Kadınların neler yapabileceğini herkese göstermek istiyoruz. İlçemizde de ilk defa uygulanacak olan yarı bodur meyve yetiştiriciliğinin bölgede yayılması ilk hedefimiz. Kadın çiftçilere yönelik böyle güzel projelerin daha çok yaygınlaşarak uygulanmasını Tarım İl Müdürümüzden talep ediyoruz” dedi.

Isparta Eğirdir Bahçe Bitkileri Araştırma Enstitüsü'nden temin edilen yarı bodur elma fidanları Pazarlar İlçe Tarım Müdürü Süleyman Erhan tarafından Ziraat Mühendisi Figen Gündoğdu’ya ve örnek bayan çiftçilere teslim edildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 19:09:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?