29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Kadın girişimci seferberliği

Kütahya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevim Güral Olgun, kentte kadın girişimci profilinin çıkartılması için çalışma başlattıklarını söyledi. Olgun, Gülpalas Otel'de kurul üye olan 20 kadın girişimciyle birlikte basın toplantısı düzenleyerek, hedeflerini açıkladı.

Kadınların ekonomide de mutlaka var olması gerektiğini belirten Sevim Güral Olgun, "Bilindiği gibi Kadın Girişimciler Kurulu yeni faaliyete geçti. Kütahya'da ilk olarak çalışan kadın profilinin bilimsel olarak ortaya konması gerekmektedir. Bunun için kurul olarak, Dumlupınar Üniversitesi ve Kütahya Valiliği'nden destek aldık. Yapılacak çalışmada çalışan kadının yaşı, eğitim durumu ve meslek gurubu gibi bilgiler çok geniş olarak ele alınacak. Söz konusu çalışma daha sonra kitaplaştırılacak. Ayrıca kurulumuz, kadın girişimcilere her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Başkan Olgun, Kütahya Kadın Girişimciler Kurulu'nun şu isimlerden oluştuğunu belirtti: Aysel Yükselener, Ebru Gönen, Ceyda Çetin Erenler, Nida Olçar, Banu Akalınlıoğlu, Münevver Gökçe, Aylin Girgin, Ayşenur Sayınbatur, Derya Çerkreş, Cemile Gül, Betül Erpolat, Naime Göker Ekim, Aslı Yakacı, Emeti Dağistanlı, Vildan Eroğlu, Sevda Aydoğmuş, Hülya Ertan ve Hamide Özyurt.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 12:24:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?