29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

'Kadın Girişimciler' den Vali'ye ziyaret

Kütahya Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Vali Şükrü Kocatepe'yi makamında ziyaret ederek, yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Türkiye ve Dünyada kadının sorununun birbirine benzer olduğunu belirten Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevim Güral Olgun, "Anadolu'da ve Türkiye de sorunlar biraz daha derinlemesine gidiyor. Bunlarda, biz kadınların yetiştirilmesi ve hayata hazırlanmasının da mutlak etkeni var. Yıllardır bizim tarımda çalışan kadınımızın ekonomiye büyük desteklerinin olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu ciddi ekonomi, köylerden şehre göçlerle aile ve ülke bütçesi evlerde hapsedilmeye başlandı. Şimdi bu, bir 'u' dönüşü noktasında olduğumuzu düşünüyoruz. Yeni kadın girişimciler yaratıp, bu kadın girişimcileri lojistik, finansman, perakende sektörlerinde güçlendirir, onları kuvvetlendirir ve onlara yol aldırabilirsek, erkeklerimizin de ağır sanayide daha iyi mücadele vereceklerine inanıyoruz" dedi.


Net projelerini belli sebeplerden dolayı beklemeye aldıklarını ifade eden Olgun, "En kısa sürede onu hayata geçireceğiz. Kadın Haklarıyla ilgili yeni yasa ve kanunlar çıkıyor. Ama kadınlarımızın bunlardan haberi olmuyor. Baroların bu konuda bilgi vermesi ve bilgilendirilmesini istiyoruz. Açılacak olan, Havalimanı sayesinde de yeni kadın girişimcileri ortaya çıkartacağımıza inanıyoru" diye konuştu.


Amaçlarının, Kütahya'nın gelişmesi, büyümesi, insanımızın daha mutlu, daha yüksek standartta bir yaşam düzeyine ulaşması olduğunu anlatan Vali Şükrü Kocatepe, "Biz kamu görevlisi, sizlerde özel girişimciler olarak beraber hareket edersek bu hedefe daha kısa zamanda ulaşırız. Sizin bu teşebbüsünüzün büyük anlamı var. Biz yıllarca kapasitemizin yüzde 50'si olan kadınlarımızın varlığını ve değerini bilemedik. Diğer gelişmiş ülkelere göre bu atıl kapasitemiz bizim geri kalmamızda önemli bir etken oldu. Sizler sayesinde daha önceki hatalarımızı da telafi ederek sizlerinde ekonomiye, sosyal ve kültür hayatımıza katılımınızı sağlamış oluruz. Ben sizleri önderliğiniz ve medeni cesaretinizden dolayı kutluyorum. Kütahya'daki ve ülkemizdeki kadınlarımıza çok güzel örnek oluyorsunuz" şeklinde konuştu.

..
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 18:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?