7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Kadın girişimciler Gediz'de buluştu

KÜTAHYALI KADIN GİRİŞİMCİLER GEDİZ'DE BULUŞTU

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, bir araya gelen kadın girişimciler ilçedeki hemcinsleri ile tanıştı ve sorunları tartıştılar.

Gediz Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) ile Kütahya Kadın Girişimciler Koordinasyon Kurulunun Belediye Kültür Salonu'nda düzenlediği "Kütahyalı Kadınlar Girişimcilik Yolunda Başarılı Modellerle Elele" konulu programa, AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Kütahya İl Kadın Girişimciler Koordinasyon Kurulu Başkanı Sevim Güral Olgun, Başkan Yrd. Aysel Yükselener ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul İl Kadın Girişimciler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mutlu Alkan Kütüklüoğlu, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Dönmez ve Gedizli girişimci kadınlar katıldı.

Programdan önce ilçedeki bazı kuruluşlar ile belediyeyi ziyaret eden heyete, Park Orman Kafede yemek verildi. Misafirlere yemekte meşhur Gediz güveci ikram edildi. Yemekten sonra Kültür Salonuna geçildi.

Burada bir konuşma yapan Kütahya İl Kadın Girişimciler Koordinasyon Kurulu Başkanı Sevim Güral Olgun, girişimci kadınların siyasette de yer edinmeleri gerektiğini hatırlatarak meclisdeki kadın sayısının istenilen seviyeden düşük olduğunu söyledi.

İstanbul İl Kadın Girişimciler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mutlu Alkan Kütüklüoğlu da, bir yığın engellerle karşılaşan kadınların yılmadan mücadele etmeleri gerektiğini ifade ederek, kendi şirketlerinde çalışan kadın oranının yüzde 65 olduğunu ve bu kadın girişim oranını her alanda görmek istediklerini belirtti. İşi sevmenin başarıya doğrudan katkı sağladığını belirten Başkan Kütüklüoğlu, internet ve her türlü yeniliğe açık olan, tecrübe paylaşımına da büyük önem veren kadınların daha başarılı olacaklarını kaydetti.

Daha sonra konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, kadın hakları ve insan haklarıyla temelde aynı şeylerin tartışıldığını belirterek, Fransız ihtilalinin her iki hakkın önünün açılmasında kırılma noktası oluşturduğunu vurguladı. Bu hakların Türkiye'de kazanılmasının Mustafa Kemal Atatürk ile başladığını söyleyen Milletvekili Fatma Şahin, tek partili dönemden sonra Adnan Menderes'in "Yeter Söz Milletindir" sloganıyla gelişme gösteren kadın haklarının kendileri iş başına geldiğinde meclise taşınarak daha ileri seviyelere taşındığını ileri sürdü. Özal döneminde teşebbüs hürriyetinin önem kazandığını dile getiren Milletvekili Şahin, kadın ve siyaset, kadın ve ekonomi kavramlarının düşünüldüğnde, girişimci kadınların önce yerel çevrede kendisini tanıtması ve örgütlenmesi gerektiğini belirtti.

Konuşmacılara Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Dönmez tarafından teşekkür plaketi verildi ve Gediz tarhanası hediye edildi.

KÜTAHYALI KADIN GİRİŞİMCİLER GEDİZ'DE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 11:23:04
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 12:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?