29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Kadın Girişimcilere Destek Projesi

Kütahya'da, Kadın Girişimcilere Destek Projesi'nin (KİŞGEM) tanıtım toplantısı Kültür Sarayı'nda yapıldı. 

Kütahya Vali Yardımcısı Metin Selçuk, İş Geliştirme Merkezleri'nin (İŞGEM), yeniliklere ihtiyaç duyulduğunu, yenilik fikrini ortaya atmanın ve gerçekleştirmenin önemli olduğunu belirterek, ''Türkiye'de en çok sıkıntısını çektiğimiz şey, firmaların kurulduktan kısa bir süre sonra başarısız olması. İŞGEM'lerde bu, başarıya dönüşüyor. Önderliğini yaptığımız KİŞGEM Projesinin de başarılı olmasını ve bizim için örnek teşkil etmesini diliyorum'' diye konuştu. 

Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Nejat Özturan, bu proje ile kadınların kendi işlerini kurmalarına imkan sağlanacağını kaydetti ve Tavşanlı yolu üzerindeki İŞGEM'e müdür ataması yapıldığını, yakın zamanda faaliyete geçirileceğini anlattı.
KOSGEB Eskişehir İş Geliştirme Merkezi (İGEM) Müdürü Cemil Bahçe, sürdürülebilir büyümenin, yerel kalkınmadan geçtiğini vurgulayarak, "Yerel kalkınmayı da ancak o yörenin insanı başarabilir. Yerel kalkınmayı başarmak için kullanılacak en önemli alanlardan biri de İŞGEM'lerdir'' dedi. 

Konuşmalardan sonra başlayan Kadın Girişimcilerle İş Fikri Geliştirme Çalıştayı'nda, ''iş fikri yaratma ve geliştirme teknikleri'', ''iş planlama gereksinimi ve teknikleri'', ''girişimcinin davranış biçimi ve karakteristiği'', ''kendi işlerini kurmaları konusunda gerekli olan kişisel taahhütler'' konularında sunumlar yapılacak.
Girişimciliği özendirerek küçük işletmeleri destekleme amacına yönelik hazırlanan KİŞGEM'in kurulmasındaki genel hedefler şunlar: ''Küçük işletmelere bina ve yeni iş kurma konularında destek vermek ve yardım etmek. Başarılı işletmeler kurulmasını sağlamak. İşletmenin büyüme ve hayatta kalma fırsatlarını arttırmak. Yeni iş ve istihdam olanakları yaratmak. Yerel kaynakları yeni ve farklı işletmelere yöneltmek. Girişimciliği özendirmek. Güvenli ve rekabetçi bir iş ortamı sağlamak. Bölgesel ve yerel gelişimi hızlandırmak ve yerel ekonomiyi desteklemek.'' 

Projenin bütçesi 1 milyon 763 bin 500 auro olarak açıklandı. KİŞGEM, bir iş fikri olup kendi işini kurmak isteyen, işletmesini yeni kurmuş kadın girişimcilerle son 3 yıldan beri faaliyette olan işletmelere destek sağlamayı amaçlıyor. Proje, girişimcilere etkin bir iş planının hazırlanması, yönetim danışmanlığı, ofis ve üretim alanı, idari hizmetler, iş ağı ve ortak ofis araç, gereçlerinin kullanılması ile gerektiğinde hukuk ve muhasebe danışmanlığı konusunda destek verecek.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 18:27:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?