16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Kadınların çöp isyanı

Kütahya'da, belediye tarafından yerleşim alanı yakınına leş ve çeşitli atıkların döküldüğünü iddia eden kadınlar, yolu kapatıp oturma eylemi yaptı.

Evliya Çelebi Mahallesi'nde yaşayan bir grup kadın ve çocuk, Çamlıca Caddesi'nde belediyenin moloz döküm sahası girişinde toplandı.

Kadınlar, moloz döküm sahasına giden yolu ahşap kasa ve tuğlalarla kapatarak, oturma eylemine başladı. Polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı.

Moloz dökülmesi için ayrılan sahaya, leş ve hayvan dışkıları, yemek artıkları ile çeşitli atık malzemelerin döküldüğünü öne süren kadınlar, özellikle yaz aylarında çevreye kötü kokular yayıldığını ve sayıları artan sahipsiz köpeklerin tehlike oluşturduğu söyledi.

Burasının halk sağlığını tehdit edici boyuta ulaştığını iddia ederek sahanın kapatılmasını isteyen kadınlar, yetkililer gelinceye kadar eyleme devam edeceklerini bildirdi.

Söz konusu alana gelen zabıta yetkilileri, saha girişinde oluşturulan kontrol noktasında görevli bulundurulacağını ve buraya moloz dışında atık dökülmeyeceğini, sahipsiz köpeklerin ise ilgili mevzuat gereği kısırlaştırıldıktan sonra yeniden toplandıkları alana salındığını kaydetti.

Bu açıklamalar üzerine yaklaşık 3 saat süren eylemi sona erdiren kadınlar, barikatı açtıktan sonra dağıldı
 

AA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2011 Cuma 16:17:31
Güncelleme :14 Ekim 2011 Cuma 17:22:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
engin IP: 88.246.123.xxx Tarih : 18.10.2011 01:11:15

 KÜTAHYA BELEDİYESİ  ARTIK ASLİ GÖREVLERİNİ BİLE YERİNE GETİREMEZ OLDU. KÜTAHYANIN EN MERKEZİ CADDELERİ BİLE ÇÖP İZMARİT DOLU. KÖPEKTEN GEÇİLMİYOR MAHALLELER. AYRICA BELEDİYE BEYAZ MASA ŞİKAYETLERİ DİKKATE ALMIYOR , CEVAP BİLE VERMİYOR.