3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Kadınların Meclisteki sesi olacağız

Kütahya’nın Simav Belediye Meclisi ikinci sıra adayı iş hanımı öğretmen emeklisi Zehra Akay, seçilmesi halinde Simavlı hanımların haklarını belediyede sonuna kadar savunma vaadinde bulundu.


Simavlı hanımların haklarını savunmak amacıyla girdikleri seçim yarışından zaferle çıkabilmek için kendisi gibi listede yer alan hanım arkadaşı Aysel Çakan ile birlikte evleri dolaştıklarını ve hemcinslerinden oy istediklerini dile getiren Akay, kadınların seyircisi oldukları siyaset sahnesine güçlü oyuncular olarak çıkmalarının ve mevcut potansiyellerini daha güzel bir Simav için hayata geçirmelerinin tam zamanı olduğunu ifade etti.


Seçilmeleri halinde Simavlı kadınların haklarını ilk kez Simav Belediye Meclisine taşıyacaklarını vurgulayan Akay. Kadınların söz sahibi olmadıkları bir dünyada, gerçek anlamda değişim ve dönüşüm yaşanmayacağını dile getirdi.
Simav Belediye Meclisi'ne seçilebilmek için ilçede mevcut 13 bin civarındaki konutun büyük bölümünü bayan arkadaşı Aysel Çakan ile birlikte dolaştıklarını vurgulayan DP’li meclis üyesi adayı Zehra Akay, belediye meclisinde diğer partilerden gelecek bayan adaylarla işbirliğine gideceklerini ve Simavlı hanımların haklarını sonuna kadar savunacakları vaadinde bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 11:58:35
Güncelleme :13 Mart 2009 Cuma 12:07:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?