29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Kadrosu olmayan yere memur ataması

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça'nın, Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne, kadrosu olmadığı halde memur ataması tepkilere sebep oldu.Başkan İça'nın, söz konusu merkeze 'belediye bilgisayar işletmeni' kadrosunda görevli 27 yıllık devlet memuru Mehmet Emin Torun'un atadığı öğrenildi.


Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Kütahya Şube Başkanı Lütfullah Kutlu, Mehmet Emin Torun'un atanmasının yasalara aykırı olduğunu belirterek, 'yürütmeyi durdurma' davası açtıklarını söyledi.


İHA muhabirine konuşan Kutlu, şunları kaydetti: "Mehmet Emin Torun, belediye bilgisayar işletmeni kadrosunda. Kendisi 657 sayılı devlet memurudur.Yeni bir memur da değildir. Torun'un Hayvan Bakımevi'ne görevlendirilmesi için herhangi bir neden yoktur. Kendisi hayvanlarla ilgili herhangi bir okulu bitirmiş değil. Hayvan Bakımevi'ne gitmesi için veteriner veya sağlık teknisiyeni olması lazım. Böyle bir eğitim almış biri değil. Belediyenin diğer birimlerinde çalışabilir. Söz konusu bakımevinin 657 sayılı memur kadrosu da yok. Bu icraat tamamen keyfi bir uygulamadır. Biz sendika olarak Eskişehir Bölge İdari Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma davası açtık" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 19:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?